Modulate: les primeres veus artificials

machine-learning
Compartir

La intel·ligència artificial és cada vegada més sofisticada a l’hora de fer-se passar per un humà. Així ho demostraven fa a penes uns mesos els investigadors de la companyia Nvidia, que van entrenar una intel·ligència artificial perquè desenvolupés rostres completament inèdits. Després d’analitzar una base de dades repleta de rostres aleatoris, la màquina va començar a generar cares des de zero. Tot això gràcies al machine learning.

Veus creades del no-res

Ara, la start-up anglesa Modulate, amb seu a Cambridge, ha demostrat ser capaç d’utilitzar tècniques d’aprenentatge automàtic per a generar les que ja són considerades com les primeres màscares de veu personalitzables del món. Un programari, desenvolupat per la intel·ligència artificial, que ens permet generar una veu completament nova basant-se en paràmetres com el gènere o l’edat, entre altres coses.

Perquè això sigui possible, Modulate es recolza en les xarxes generatives antagòniques (GAN), que s’encarreguen tant de capturar la veu com de modelar-ne les propietats. D’aquesta manera, la intel·ligència artificial és capaç de generar una nova en qüestió de segons. Així ho demostra la companyia a la seva pàgina web, on podem trobar alguns exemples de com funciona Modulate.

Una vegada allí, la plataforma ens permetrà crear una veu del no-res. Per a això tan sols haurem de triar un dels quatre models disponibles i establir tant el seu gènere i la seva edat. De fet, des de la companyia també demostren que poden imitar veus de tercers, com és el cas del qual fos president dels Estats Units, Barack Obama.

Una tecnologia dirigida al món dels videojocs

Malgrat que aquesta tecnologia pot resultar perillosa, des de la companyia afirmen que estan fent tot el possible perquè no s’utilitzi per a la manipulació informativa:

“Hem incorporat garanties ètiques des de zero, des de com distribuïm la nostra tecnologia, fins a com seleccionem les veus que oferim, i com marquem els nostres enregistraments d’àudio per a detectar-les en alguns sistemes sensibles”

En declaracions a MIT Technology Review, els desenvolupadors d’aquesta plataforma asseguren que han desenvolupat aquesta plataforma principalment per al món dels videojocs. El seu objectiu és que els jugadors de tot el món puguin desenvolupar les seves pròpies veus a l’hora de jugar en Internet. Mentre que en videojocs com Fortnite o Call of Duty podem modificar l’aspecte del nostre avatar, des de Modulate pretenen que fem el propi amb la nostra veu.

Etiquetes: