Movistar es prepara per estrenar l’eSIM

Movistar prepara l'arribada de l'eSIM, de moment, només per als darrers models d'iPhone
Compartir

L’operadora espanyola Movistar ha posat en línia una pàgina web (de la qual us n’adjuntem una captura per si de cas desapareix) a la qual s’hi expliquen els detalls de la seva oferta eSIM (embedded SIM).

Captura de pantalla de la pàgina a la qual Movistar hi dóna a conèixer detalls de l'eSIM

Captura de pantalla de la pàgina a la qual Movistar hi dóna a conèixer detalls de l’eSIM. Clic per veure a mida completa

Aquest nou servei és de llançament imminent, potser en qüestió de setmanes o, fins i tot dies, i és possible que hagi estat endarrerit per no fer ombra a l’anunci de la integració de Netflix a la cartera de serveis de Movistar+.

Inicialment, el servei d’eSIM només estarà disponible per als terminals iPhone XS, XS Max i XR, però l’operadora deixa oberta la possibilitat d’incloure més dispositius a la llista en un futur.

Altres operadores, com Orange, ja l’ofereixen des de fa temps per a dispositius com ara els rellotges intel·ligents (smartwatches) amb capacitat de connexió 4G.

A la pàgina posada en línia per Movistar també podem accedir a una sèrie de preguntes realitzades de manera freqüent (FAQ) i les seves corresponents respostes i, fins i tot, el manual d’activació i ús de l’eSIM.

eSIM: el futur de la SIM

La GSMA, entitat que regula els estàndards de la indústria de la mobilitat, defineix l’eSIM com una part de maquinari que es troba al telèfon o dispositiu mòbil (un xip) i una part de programari que en realitza la programació.

Ofereix avantatges sobre les targetes SIM convencionals, com ara la possibilitat de contenir diversos perfils d’usuari i operadora.

Això vol dir, de manera planera, que hi podem tenir diferents números corresponents a diferents operadores, així com accessos a la xarxa de dades diferents per a cadascuna de les operadores. Només en podrem fer servir un a la vegada, per això.

És més flexible que la SIM tradicional, a més d’estalviar una mica d’espai en el dispositiu, ja que no necessita tota la mecànica de funcionament de la SIM i la safata per posar-la.

A més, l’usuari mateix pot gestionar els seus serveis a través del programari que en regula l’activació i ús, el que redueix la necessitat de desplaçar-se a una botiga o dur a terme gestions telefòniques amb l’operadora.

És una bona solució, per exemple, per als qui viatgen freqüentment i necessiten treballar amb números de telèfon de diferents països.

Clara Pariente
Etiquetes: