MWC 2017: el proper element

Compartir

El congrés mundial de tecnologia mòbil presenta el seu programa per a l’edició del 2017. La principal novetat, l’espai NEXTech.

Sota el lema “The next element” acompanyat d’una imatge de núvols amb una combinació dels colors vermell-lila i blau (emblemàtics del certamen durant els darrers anys), la propera edició del Mobile World Congress que se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març a Barcelona, acollirà els seus visitants.

Amb aquest lema, l’organització vol donar la imatge de què les tecnologies mòbils han esdevingut “elementals” avui en dia, estant presents a la base de tot o gairebé tot el que fem diàriament. Amb una interpretació onírica, doncs, la mobilitat es convertiria en un cinquè element bàsic al costat de l’aigua, l’aire, el foc i la terra.

Continuarem comptant amb dos escenaris per al congrés, amb el ja habitual de la Fira Gran Via de l’Hospitalet per a l’exposició i els actes principals, i amb la Fira de Montjuïc dedicada a les start-ups i l’emprenedoria.

Les xifres previstes per l’organització superen les de l’any passat: s’esperen més de 2.200 expositors i més de 101.000 visitants. En cas de confirmar-se, suposarien un altre rècord per a l’organització del certamen. Aquesta xifra serà abastada gràcies en bona part a sectors que s’han anat fent més presents en el congrés durant els darrers anys, com el de l’automoció.

NEXTech: la gran novetat

Per a l’edició de l’any vinent, ha estat reservat tot un pavelló (el 8) per ensenyar al públic assistent les tecnologies més innovadores, moltes de les quals estaran de ben segur encara en una fase embrionària quan siguin mostrades a Barcelona.

Com que l’objectiu d’aquest espai, al qual es donarà l’explícit nom de NEXTech (literalment, la propera tecnologia, en anglès) és la pedagogia, també s’hi faran sessions informatives i classes magistrals sobre les tecnologies exhibides.

Entre les disciplines de les quals podrem gaudir en aquest espai hi tenim els drons, la intel·ligència artificial, la robòtica, la realitat virtual i l’augmentada.

Aquest programa evolucionarà al llarg dels mesos vinents, a mesura que s’hi vagin afegint nous expositors i noves personalitats del sector com a ponents en els diferents actes i espais proposats.

Guillem Alsina
Etiquetes: