MWC15: si us plau, porteu-me una nova bateria

Fotografia de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Al meu parer, la durada de la bateria és la innovació en la que ara han de treballar els fabricants.

Què queda per innovar a curt termini en el món de la telefonia mòbil intel·ligent? Actualment, al palmell de la nostra mà gaudim de processadors de 64 bits que posseeixen fins a vuit nuclis, dos o tres Gigabytes de memòria RAM, una capacitat gairebé il·limitada d’emmagatzematge mercès a les targes microSD intercanviables, i sistemes operatius moderns. Què més ens cal?

A molta gent, el que li manca és una bateria que aguanti ja no tot el dia amb una sola càrrega, si no força més temps. I aquesta és la innovació que li demano al Mobile World Congress, que em porti una nova generació de telèfons amb una sèrie de tecnologies de bateria que els permetin aguantar dos, tres o més dies amb una sola càrrega.

Ja ho havia demanat amb anterioritat però ara que s’acosta el congrés de tecnologies mòbils, és el moment adequat de fer la carta als Reis del que li demanem a la cita barcelonina.

Ja sé que és difícil aconseguir estirar la durada d’una bateria, doncs els telèfons d’avui en dia compten amb maquinari que ‘estira’ molta energia per a funcionar; que si una pantalla gegantina, que si Bluetooth, que si Wi-Fi, que si apps que estan tot el dia connectant-se a Internet ara si ara també per descarregar actualitzacions, que si interactivitat constant, que si processos en background,… tot això té un preu, i aquest acostuma a ser, precisament, el d’un consum energètic desmesurat.

A moltes persones els costa arribar al final del dia amb un mínim de bateria que faci operatiu el seu telèfon, especialment si en fan un ús intensiu. Penseu que la pantalla és l’element que més energia consumeix, especialment quan és una pantalla gran, tendència cada dia més apreciable entre els fabricants.

Particularment, he tingut la precaució de comprar-me un terminal amb una bateria de 3.000 mAh, el que em permet arribar còmodament al final del dia, fins i tot amb una càrrega propera a la meitat i havent fent servir força el dispositiu. En més d’un any i mig de tenir-lo, només un cop he estat a punt de quedar-me sense bateria, i és perquè ja vaig sortir de casa amb un 60% de la seva capacitat degut a què em vaig oblidar de posar-lo a carregar la nit anterior.

Però el què jo vull no és arribar bé al final del dia, si no que vull anar més enllà, a poder estar uns quants dies sense carregar el mòbil, a anar-me’n d’escapada de cap de setmana i oblidar-me del carregador o, perquè no, marxar uns quants dies sense haver de pensar en endur-me’l amb mi.

Les tecnologies que permeten això encara estan en bolquers? Fa massa temps que diuen que ho estan quan altres tipus de tecnologies han avançat més ràpidament per cobrir altres necessitats dels consumidors. No vull ser d’aquests típics abonats a les teories “conspiranòiques”, però no hi ha dubte que la industria aprofita que la vida de les bateries és breu per vendre’ns tota mena d’accessoris com ara carregadors portàtils o segones bateries en el cas que la bateria que porta el mòbil sigui extraïble.

Potser si que li convé que les bateries arribin justes (o no acabin d’arribar) a un dia de durada, o bé les solucions alternatives encara són cares, però demano un esforç en aquest sentit. Al meu parer és on ara els usuaris necessitem innovació i molts la hi exigim.

M’agradaria (encara que no guardo gaires esperances) que el Mobile World Congress d’aquest any em sorprengués en positiu en aquest aspecte.

Imatge de portada de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: