Neix un Android ultrasegur

Compartir

Diverses iniciatives independents que busquen dotar al sistema operatiu mòbil de més seguretat, s’ajunten per oferir un ecosistema complet als usuaris.

Al caliu de diverses empreses privades que han intentat aportar a l’ecosistema mòbil en general i al panorama d’Android en particular una sèrie d’eines que ens permetin gaudir de comunicacions ultrasegures per contrarestar les certeses i sospites d’un espionatge massiu de les comunicacions per part de governs, ara són tres iniciatives lliures les que s’han ajuntat per dur més seguretat i privadesa a l’ecosistema Android.

La primera d’aquestes és Guardian Project, que pretén proporcionar a usuaris i desenvolupadors una sèrie d’aplicacions i eines per fer més segures i privades les comunicacions. També treballa en l’àrea dels dispositius, amb terminals adaptats per oferir aquestes premisses als usuaris.

Copperhead és una empresa que ofereix serveis d’auditoria en seguretat, anàlisi forense i resposta a incidències de seguretat, a banda de tenir també CopperheadOS, un sistema operatiu basat en Android però amb afegits que el fan ultrasegur, i disponible per a dispositius de la gamma Nexus.

Finalment, F-Droid consisteix en una botiga d’aplicacions per a Android que ofereix exclusivament programari lliure i gratuït.

L’objectiu d’aquesta tríada d’iniciatives que s’han ajuntat és oferir un ecosistema, tant de maquinari com de programari, que sigui segur, confiable i verificable.

Per assumir aquests objectius, les tres integrants de l’acord duran a terme un crowdfunding, amb el qual esperen poder llançar al mercat maquinari (és de suposar que un smartphone), serveis hostatjats entre els quals s’hi compta una botiga d’aplicacions, i també els servidors per a facilitar les actualitzacions del programari resultant.

El crowdfunding ja ha estat explicat per Copperhead, la qual serà l’encarregada de dur-lo a terme.

Guillem Alsina
Etiquetes: