Neix Vivaldi, un nou navegador

Compartir

Vivaldi és un nou navegador que neix de la mà de John S. Von Tetzchner que, al seu dia, va crear el navegador Opera. El nou browser ofereix detalls que són semblants a l’anterior navegador, i poden arribar a ser familiars als usuaris d’Opera.

Vivaldi, que tot just acaba de néixer, té com a principal característica la facilitat de navegació i la millora de l’experiència de l’usuari, i també que es poden combinar diferents pestanyes que tinguin informació i/o llocs web de temàtica similar. També podrem agafar i anotar-nos informacions d’una web que estem visitant, i fer-ho fàcilment quan realitzem una captura de pantalla. També la interfície va canviant de color quan es va navegant per les diferents pàgines web.

Quan s’obre el navegador, a part de la barra de navegació situada a la part alta, a l’esquerra hi tenim col·locada una barra vertical on hi podem trobar le icones dels preferits, la del correu electrònic, la dels usuaris, la de les descàrregues i la de les anotacions. Al peu d’aquesta barra hi ha la icona de la configuració.

Per les proves que hem fet, veiem que es un navegador ràpid, fàcil d’usar i potent, que es diferenciarà de les altres opcions que en aquest moments hi ha, per la seva simplicitat i per fer servir característiques que es podien trobar en el seu antic navegador.

Vivaldi fa servir el mateix motor renderitzat que s’utilitza al Chome, però amb la característica de que és concebut per a les pàgines web més modernes i les tecnologies web més modernes, tals com el Node.js, React o els mòduls de Node i que es podran executar ordres com Spotlight de l’OS X.

Vivaldi, com he comentat al principi, es troba a la seva fase de publicació, i per tant anirà creixent, i anirà incloent funcions com són millorar el rendiment, afegir la sincronització, un suport electrònic i les famoses extensions. Cal dir, però, que anirà creixent sobre el que la comunitat d’usuaris li vagi demanant, ja que és un projecte obert als usuaris, i que s’aniran incorporant les funcionalitats que es vagin demanant.

Vivaldi es pot descarregar des de Windows, Linux o Mac.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: