Neptune Suite, l’ordinador de polsera i els seus perifèrics

Tots els dispositius que conformen la Neptune Suite
Compartir

Si capgirem el concepte del smartwatch a un dispositiu intel·ligent al canell i que la resta de dispositius (telèfon, tablet, ordinador) siguin simples pantalles, obtenim Neptune Suite.

Dels mateixos creadors de Neptune Pine, el rellotge intel·ligent (smartwatch) realment autònom, ens arriba ara Neptune Suite, un nou concepte del que és un sistema informàtic personal.

És una polsera intel·ligent? o un smartwatch? Tot això i més. És un smartphone o un tablet? O potser un smart TV o un ordinador personal? No, però es pot convertir en tot això.

Neptune Suite és, essencialment, un ordinador en forma de polsera intel·ligent que es pot connectar a una sèrie de pantalles externes de les mides i format d’un smartphone o un tablet, o bé connectar-se a un stick HDMI que ens permet interactuar amb ell en una pantalla d’ordinador o bé en un televisor.

La polsera, batejada com a Neptune Hub ja que és el veritable nucli de tot el sistema, munta un processador quad-core (no s’especifica de quin fabricant), pantalla corba que s’adapta al nostre canell, i comunicacions 3G/LTE (4G) Wi-Fi (tampoc s’especifica quins estàndards seguirà), Bluetooth, NFC i GPS.

El sistema operatiu amb el qual funciona és Android 5.0 Lollipop, per la qual cosa és compatible amb totes les apps existents a Google Play i, naturalment, com a ordinador de canell és molt més funcional que un smartwatch o banda de fitness convencionals, ja que aquests depenen íntegrament d’un smartphone, mentre que aquest dispositiu gira els termes de l’equació, fent que la resta de les pantalles siguin dependents del rellotge de polsera.

La resta dels dispositius, que adopten la forma d’un smartphone, un tablet i un ordinador en forma de pendrive no són, en realitat, aquests dispositius, si no senzillament pantalles que es connecten al Neptune Hub per mostrar el que tenim a la polsera, però en una pantalla més còmoda per treballar.

Per a realitzar la connexió s’empra el protocol inalàmbric WiGig, que funciona en la banda dels 60 GHz i proporciona velocitats de fins a 7 Gbps sense latència perceptible.

Pocket Screen

Pocket Screen

Pocket Screen és una pantalla de 5″, equivalent a un telèfon intel·ligent, i que munta càmeres davantera i posterior. Tab Screen és una pantalla de 10″, equivalent a un tablet, i que compta amb un perifèric més: Neptune Keys, un teclat qwerty físic sense fils, que es pot combinar amb el Neptune Tab per donar lloc a un complet ordinador portàtil. Funcionant amb sistema operatiu Android, això si.

Tablet i teclat formant en conjunt un ordinador portàtil

Tablet i teclat formant en conjunt un ordinador portàtil

El Neptune Keys també es pot usar conjuntament amb el Neptune Dongle, un dispositiu en un format semblant al d’un pendrive però amb connexió HDMI, destinat a portar la imatge del nostre sistema informàtic de polsera a un monitor extern o a un televisor.

En tot aquest ecosistema només ens manca un element: el Neptune Necklace, uns auriculars sense fils que, al seu torn, funcionen com a cable de corrent per carregar els diferents dispositius. Gràcies als seus terminals magnètics en ambdós auriculars, és possible interconnectar el Neptune Hub amb el Pocket Screen o el Neptune Tab per carregar la bateria del primer des dels segons.

Terminals magnètics del Neptune Necklace que permeten la transferència d'energia entre dispositius

Terminals magnètics del Neptune Necklace que permeten la transferència d’energia entre dispositius

El Neptune Hub disposa d’una bateria de 1.000 mAh, essent per al Pocket Screen de 2.800, i per al Neptune Tab de 7.000. Si sumem totes aquestes capacitats, obtenim 10.800 mAh amb els quals podem anar jugant, ara carregant un dels dispositius, ara l’altre.

El concepte d’aquest ecosistema de dispositius és interessant, ja que ens permet realitzar transicions suaus entre un smartphone i un tablet. Només ens caldrà desconnectar d’un per connectar a un altre, disposant sempre de les nostres aplicacions ja obertes i en el mateix punt en el qual les havíem deixat anteriorment per reprendre el treball en una altra pantalla.

Per contra, ens trobem amb el problema que si ens falla el Neptune Hub, ens quedem no només sense smartwatch, sinó també sense smartphone, tablet i, fins i tot, sense televisor intel·ligent.

Així llueixen algunes apps en el Neptune Hub (clic per ampliar)

Així llueixen algunes apps en el Neptune Hub (clic per ampliar)

El seu preu a IndieGoGo és de 599 dòlars, el preu d’un telèfon intel·ligent de gamma alta però, per això, tens tots els dispositius que integren el pack. El motiu d’un preu tan contingut és que tant la pantalla de 5″ com la de 10″ com el dongle són menys complicats a nivell de maquinari (no tenen “intel·ligència”), simplificant la fabricació i abaratint els costos tant de material com de mà d’obra per a produir-los. No obstant, aquest és el preu de sortida inicial en oferta, ja que el preu final serà de 899 dòlars.

L’èxit ha estat tal que, des del 16 de març en el qual va començar la campanya de donatius, i amb un objectiu marcat d’aconseguir 100.000 dòlars, s’ha arribat al moment d’escriure aquestes ratlles gairebé als 914.000 dòlars, és a dir, pràcticament 10 vegades més del que s’esperava.

L’entrega per als qui el comprin, això si, es farà esperar, doncs s’estima que els primers exemplars seran entregats a partir del febrer de l’any vinent.

Guillem Alsina
Etiquetes: