Nexus 6, l’anàlisi

Compartir

Gran, gegant, colós, el nou dispositiu de Google i Motorola el podem definir d’aquesta manera. El nou Nexus 6, phablet de sis polzades de pantalla, és com diem, immens.

Fins a la data, tots tenim una idea dels dispositius Nexus i el seu preu i tot el que porta. Doncs bé, esborreu aquesta idea del vostre cap, perquè ara arriba un dispositiu totalment diferent, adoptant unes idees totalment diferents, potser marcades per altres fabricants o potser no. El nou Nexus 6 té un preu elevat, unes especificacions de monstre i seguirà amb la interfície d’entrada neta i de fabrica de Google, la interfície Nexus, que tant ens agrada als que parlem del tema.

Arriba a un preu de 649 euros lliure i sembla col·locar-se al costat del Samsung Galaxy S5, LG G3, Sony Xperia Z3 en el dia de la seva sortida (encara que ara els podem trobar a preus molt diferents), per tant, el podem catalogar com a dispositiu “Premium”.

Amb tots vosaltres l’anàlisi del Nexus 6, l’únic en català.

DSC_0021

Feu clic per a ampliar

 

Disseny

Com dèiem, colós, el Nexus 6 té unes mides de 159,9x83x10,1 mm i és una mica més gran que el ja conegut i gran rival, l’iPhone 6 Plus.  El dispositiu és immens i a vegades dificulta la seva utilització amb una mà, encara que t’hi pots acabar acostumant. A primera vista, el dispositiu recorda i molt a l’estil que Motorola va adoptar en els seus Motorola Moto X1 i Motorola Moto G 2015, i aquest model de Google i Motorola en pren les millors parts.

La part del darrere és arrodonida i amb el logotip de la companyia com a botó fictici, al contrari que el que LG ha fet en la seva sèrie G (com, per exemple, en el seu darrer model G3). La pantalla és de 5,96 polzades amb resolució Quad HD, és a dir 2560×1440 píxels, i la veritat és que per ser tant gran, rendeix molt bé en tots els moments que la necessitem.

Disposa de 3 GB de memòria RAM (cosa que veurem i molt en dispositius d’aquest any 2015, penseu que el Nexus el renoven cada octubre, ha d’estar igualat al que veurem, si no, deixa de ser atractiu), té dues versions en el tema de capacitat, la de 32 GB i 64 GB i no disposa de ranura per a microSD (per tant, no el podem ampliar).

Té una càmera semblant a la del Motorola Moto X1 amb el flash Led al seu voltant i està equipada amb un sensor de 13 megapíxels i un frontal de 2 megapíxels. Disposa d’una bateria de 3.220 mAh i el tenim disponible al Google Play a partir de 649 euros la versió de 32 GB i la versió de 64 GB a partir de 699 euros.

DSC_0028

Feu clic per a ampliar

Bateria

El principal dubte que tenim en aquests dispositius de pantalla tant gran és la bateria i ara us n’explicarem el secret. Google i Motorola han realitzat una bona feina incorporant una bateria de 3.220 mAh al Nexus 6. En una pantalla immensa com aquesta, s’ha de drenar bé i també la part important, que el software incorporat sigui capaç d’administrar bé la bateria proporcionada.

El dispositiu pot aguantar bé les 24 hores d’ús intens, el que no vol dir és que en tots els casos hi arribi. També té altres motius d’elogi, el dispositiu de Google i Motorola, el Nexus 6, té la sort que amb quinze minuts de càrrega elèctrica, el dispositiu pot rendir perfectament unes tres hores més de bateria, el que seria un 30-40% de bateria més amb quinze minuts.

Encara que sempre m’agrada acabar aquest apartat amb un “cadascú és responsable del dispositiu que té“, de la bateria que disposa aquell dispositiu i de com l’utilitzem, no li podem demanar més si no pot, llavors l’error el tenim nosaltres de no saber distribuir correctament la bateria o el seu ús o bé ens hem equivocat de dispositiu.

DSC_0017

Feu clic per a ampliar

Conclusió

Per acabar aquesta anàlisi, l’enllestirem amb un resum del que ens ha agradat i no ens ha agradat del Nexus 6, el dispositiu que Google ha presentat i ha trencat els esquemes a molts. Primer pel preu i després per les seves mides. O tots voleu aquest colós?

Com a punts positius podem destacar per damunt de tot la bateria, la càmera i que incorpora l’última versió d’Android Lollipop (sempre incorporarà la més actual, és el plus dels Nexus). I com a negatius ens podem trobar amb una pantalla que podria donar més del que és (encara que és molt gran i sempre tenen problemes), el preu, quan recordem el preu dels Nexus era un preu assequible, que s’havia convertit en el dispositiu més recomanat i tenia el nom de low cost i amb molt bona resposta (Nexus 5) i les dimensions, és que com diem, un COLÓS!!

Aquest any Google ho vol plantejar diferent. Vol comparar-se amb els grans fabricants del moment com Samsung, HTC, Sony o Huawei. Vol que els usuaris puguin escollir d’igual a igual el millor dispositiu a un preu igualat. També hi ha l’altra opció, els fabricants han pressionat a Google per no presentar el Nexus 6 a un preu abusiu per a ells? No volen perdre l’oportunitat de sagnar a l’usuari 700 euros per un dispositiu que al cap d’uns mesos el podem trobar per 400 euros?

No ho sabrem de moment, a Internet sempre ho podem arribar a saber. Vosaltres com ho veieu? El Nexus 6 us crida? Creieu que un dispositiu ben acabat, amb bons components, segell Google en el programari (Android Lollipop) i una bona bateria pot costar 649 euros? El podem comparar amb el paquet que per exemple Samsung té amb el seu Samsung Galaxy Note 4? Penseu que incorpora el millor del mercat (en especificacions), el SPen, és un valor afegit, el paquet d’aplicacions que té Samsung de regal, la seva interfície d’entrada amb aplicacions que molts usuaris reclamen i molt més.

Llavors on és el punt clau? Quin dispositiu és el preferit per la gent? El preu? L’ecosistema? La bateria? La satisfacció de la marca? Ens agradaria saber quina marca preferiu i per a quin motiu. Mentrestant us deixem amb el colós de Google i Motorola per a aquest 2015, amb el Nexus 6.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: