Nexus 9, l’anàlisi

Compartir

La podem definir com la tauleta més ben acabada del mercat Android en aquest any 2014. Si, parlem de la Nexus 9, la tauleta dissenyada per HTC i Google i que integra Android 5.0 Lollipop en el seu interior, l’última versió d’Android presentada pel gegant del cercador.

Aquesta tauleta suposa per a HTC la tornada al mercat de les tauletes que va abandonar després de presentar l’HTC Flyer i fracassar completament. Amb l’ajuda de Google han presentat aquesta tauleta i podem dir que HTC ha tornat per la porta gran al mercat de les tauletes (sense comptar amb el preu que disposa aquest dispositiu).

Especificacions

En l’apartat tècnic, podem trobar que la Nexus 9 disposa d’una pantalla amb tecnologia IPS de 8,9 polzades amb resolució QXGA (2048×1536 píxels), un processador de 64 bits fabricat per Nvida (Tegra K1), 2 GB de memòria RAM i una bateria de 6.700 mAh. Disposa també d’una càmera de vuit megapíxels i una frontal de 1.6 megapíxels.

HTC ha fet arribar la seva tecnologia als altaveus amb BoomSound, disposa de WiFi, Bluetooth 4.1, NFC, sensor de llum, GPS i també té versió amb connexió LTE (una mica més cara). Té unes mides de 228,3×153,7×7,95 mm i un pes de 425 grams (el primer cop que agafem la tauleta ho notem, després ja estem preparats).

Té un preu de 389 euros el model amb WiFi i 559 el model amb LTE i 32 GB d’espai intern i està disponible en colors blanc i negre (El daurat encara no l’hem vist en escena).

DSC_0005

Feu clic per a engrandir

Disseny

En aquest apartat podem dir que s’hi han lluït. El disseny és excel·lent, els materials els que tothom vol en una tauleta i la part que ens tirarà sempre enrere és el preu. Aquesta tauleta aterra per gairebé 400 euros i deixarà enrere el que teniem com a marca Nexus i marca low cost, ara Google vol ser una Apple. Si vols el seu producte amb Android pur i de qualitat, s’ha de passar per caixa abans.

Arriba amb una pantalla de 4:3 que funciona a la perfecció (a vegades no sabem on és la part inferior i superior) en qualsevol situació. En el disseny de la tauleta trobem els botons incorporats en el sistema, la càmera frontal a la part superior de la pantalla (camuflada amb el negre de la pantalla), el connector del so i els botons laterals per controlar el so i encendre i apagar la tauleta.

Té un acabat com dirien els fabricants, “premium”, amb els laterals d’alumini. No la podem obrir per substituir les bateries i trobem el segell Nexus i la càmera a la part del darrere, una càmera que està sobresortida i que a vegades ens farà pensar que la tauleta no està del tot bé (ja que queda elevada).

La tauleta pesa, i si diem que pesa és per alguna cosa. Té un pes total de 425 grams i si, és el doble que algunes tauletes que estem tots acostumats a veure com la Galaxy Tab o les Xperia. A mi personalment m’ha caigut a la cara quan em disposava a veure una pel·lícula abans d’anar a dormir, i fa mal, us ho prometo.

DSC_0031

Feu clic per a engrandir

A la part frontal també hi trobarem els altaveus amb el so de la casa, encara que no amb el programari per explotar-ho, recordem que és Android pur i no disposa de res del fabricant. El so és bo, no excel·lent, pero si l’adequat. Tota tauleta que disposa del so a la part frontal té un punt guanyat, si estan fetes per consumir vídeos, ha de ser d’aquesta manera, per explotar el so a la cara de l’usuari.

La part del darrere m’ha recordat, i molt, al Nexus 5, amb la textura i el material que HTC ha incorporat. S’adapta bé a la mà i li costa de relliscar, ara bé, s’embruta amb facilitat i costa de netejar, de la mateixa manera que les empremtes de la pantalla, és una brutalitat, gairebé un atac a la neteja.

Pantalla

DSC_0007

Feu clic per a engrandir

Una tauleta ha d’estar feta per veure contingut multimèdia, per cremar-la amb vídeos i contingut visual. Per tant, ha de tenir una resolució apta per aquest requeriment i la Nexus 9 ho és. Disposem d’una pantalla de gairebé nou polzades amb resolució QuadHD (2048×1536 píxels) i aquest apartat és de deu.

De moment no hem detectat angles morts i la tauleta funciona en totes les situacions possibles (sota el sol a plena una del migdia), i també a la nit amb lluna plena. La brillantor de la tauleta és bona i no trobarem situació difícil amb ella.

No serà de les millors pantalles (penseu que la pantalla Super Amoled de Samsung és la millor del moment amb exemples clars com el Galaxy Note 4 o les Galaxy Tab S) però pot estar en el pòdium final com una de les millors de l’any en aquest aspecte.

Programari

DSC_0009

Feu clic per a engrandir

Ens trobem en un salt de qualitat. Google va presentar Android 5.0 Lollipop (encara que ara mateix ja trobem la versió Android 5.0.2) i podem dir que incorporar-lo en aquesta tauleta i en el Nexus 6 és amor. El sistema funciona a la perfecció i podem dir, no us enfadeu, que cada vegada està més al nivell d’iOS.

Google ha marcat un camí a seguir per incorporar tots un disseny semblant en les aplicacions i seguir el mateix estil. De moment van sortir les aplicacions oficials com Gmail, Hangouts, Dialer, Google Now, Calendar i ara ja arriben les versions de tots els dissenyadors i podem dir que el sistema comença a caminar ara mateix.

Aquesta nova versió de Google canvia sobretot en interfície i d’una manera positiva, podem dir que és la millor versió d’Android fins a la data i la que de veritat significa un salt qualitatiu en tot el que envolta a Google. Un camí nou a seguir en tots els aspectes i que ha de necessitar de l’ajuda dels desenvolupadors per seguir el camí, sense ells està perdut, com qualsevol sistema operatiu.

No toca repassar totes les novetats del sistema, incorpora l’última versió d’Android disponible, ara mateix Android 5.0.1 Lollipop, i serà sempre dels primers dispositius en rebre actualitzacions.

Càmera

Acabem amb un apartat aparentment secundari però que per qüestions visuals està tenint cada cop més protagonisme. L’apartat fotogràfic de la Nexus 9 no té res a veure amb el dels smartphones, però sí que ens ha sorprès la càmera pel poc que esperàvem.

La càmera del darrere se situa en una cantonada, disposa de 8MP i una focal f/2.4. Tenim un sensor Sony poc utilitzat però força actual, de fet a priori es situaria per sobre de tots els flagships de l’any passat. La realitat és una mica diferent. En situacions de bona llum es comporta bastant bé, encara que quan baixa la visibilitat notem molt soroll.

DSC_0033

Feu clic per a engrandir

Bateria

Sense cap mena de dubte, la bateria d’aquesta tauleta està a l’alçada de totes les tauletes del mercat. La podem tenir sense cap tipus de problema gairebé 48 hores sense connectar, si no és que esteu tot el dia jugant al Clash of Clans o al Call of Dutty Heros.

El fabricant i Google indiquen que la Nexus 9 disposa d’una bateria d’unes deu hores de durada a un ús intens, amb 6.700 mAh de capacitat i una pantalla d’alta resolució, està molt ben optimitzada. El que més m’ha agradat de la tauleta és que no consumeix una brutalitat de bateria si la tenim en espera (pantalla bloquejada), hi ha dispositius que consumeixen una brutalitat en aquest moment i és una vergonya que un dispositiu, que no utilitzes en aquell moment, consumeixi una quantitat de bateria exagerada.

DSC_0037

Feu clic per a engrandir

Conclusió

Tauletes en el mercat d’Android en tenim per donar i per vendre, una infinitat, una barbaritat. Que encara no entenc si és bo o dolent per al mateix sistema operatiu de Google. La Nexus 9 arriba en un moment, per a mi, de saturació i que de moment no té sortida.

És un món que ara mateix necessita quelcom bàsic per obligar a canviar a l’usuari, tothom té tauleta, sigui bona o dolenta, sigui cara o barata, i tothom està content. Ara podem dir que és més del mateix.

Si, incorpora Android 5.0 Lollipop i… de veritat li importa a l’usuari de tota la vida que incorpori l’última versió d’Android disponible i que té les mil i una millores respecte a un altre model que farà el mateix que el més nou? Crec que no.

La Nexus 9 és una tauleta bona, bonica i cara. El problema d’ella és el preu, exagerat. I segurament el seu segon problema és l’expansió i el boca a orella. Com és que tothom té Samsung i tothom que té Samsung replica contra la companyia coses dolentes? Doncs pel boca a orella i pel preu. Quina tauleta vols? Tenim 22 tauletes Samsung, 4 LG, 1 Sony i 2 Lenovo. Siusplau la Samsung més econòmica i bàsica que segurament farà el mateix que la més cara sense tantes prestacions.

Oferir productes amb necessitats bàsiques per a l’usuari comença a ser una necessitat, quina tauleta ara mateix no fa el mateix que la Nexus 9 i a un preu més assequible per a tothom? Toca canviar el mercat de les tauletes ara per ara i no vol dir que la Nexus 9 no sigui una tauleta que enamora, que ho fa perfectament.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: