Nifty MiniDrive, una nova unitat d’emmagatzematge al nostre Mac

En aquesta instantània podem apreciar-hi el Nifty MiniDrive dins de la ranura SD del Mac (en color vermell el disc)
Compartir

Pots convertir la ranura SD del teu Mac en una nova unitat d’emmagatzematge, superant l’inconvenient de tenir una tarja que sobresurt de la superficie del portàtil.

Quan ho veus, et sembla una d’aquelles coses tan lògiques que penses com és que no se t’ha acudit a tu abans: retallar la part de la tarja SD que sobresurt de la carcassa del portàtil per tal de poder deixar-la-hi fixa i portar tot el conjunt en una motxilla o una bossa.

Desconec si els usuaris de PC tenen aquesta dèria, però molts dels que som de Mac us asseguro que si que la tenim, més que res perquè -i suposo que això els passa a molts- veiem que aquesta ranura SD es troba infrautilitzada.

Jo mateix, per exemple, només la utilitzo quan em toca traspassar imatges de la càmera de fotos a l’ordinador per a treballar-hi, tot i que també ho puc fer a través d’un cable USB. En canvi, a vegades penso que m’aniria bé disposar d’una unitat de 16 o 32 GB. extres per a fer-hi backups o tenir-la per desar-hi certes dades.

L’inconvenient és que si inserto una tarja SD al Mac, l’haig d’anar posant i traient, ja que en sobresortir de la carcassa del portàtil, es podria fer malbé i, de pas, fer mal també al lector, si fico tot el conjunt tal qual en una bossa o motxilla i s’enganxa en algun lloc agafant-se per la part de la tarja que sobresurt. El conjunt és força vulnerable als cops.

Per això la idea del Nifty MiniDrive és tan lògica i senzilla: crear un adaptador de microSD a SD però retallat de tal manera que no en sobresurt res de la carcassa.

Insertant la tarja microSD al Nifty MiniDrive

Insertant la tarja microSD al Nifty MiniDrive

L’adaptador està pensat de tal manera que la tarja microSD (que pot ser de qualsevol capacitat) queda totalment amagada dins de la ranura, i talla just a la mateixa alçada de la carcassa del Mac per tal que no es pugui enganxar per enlloc, podent convertir la ranura SD en una unitat d’emmagatzematge addicional permanent.

El Nifty MiniDrive al costat d'un Mac

El Nifty MiniDrive al costat d’un Mac

Tenir una unitat extra en el nostre Mac consumeix bateria però, segons l’empresa fabricant del Nifty MiniDrive (una aventura iniciada per dues persones), l’impacte és mínim: amb prou feines entre 4 i 19 minuts, segons els seus càlculs en funció de l’eficiència de la tarja microSD emprada.

Treure la unitat de la ranura no és fàcil, ja que hi encaixa perfectament, i per això no es pot fer només amb els dits. S’ha de fer servir un petit adminícul anomenat Nifty Tools que ens facilita la tasca d’extreure el disc.

Per treure la unitat Nifty necessitarem aquesta mena de ganxo

Per treure la unitat Nifty necessitarem aquesta mena de ganxo

El preu del Nifty MiniDrive va dels 34,99 als 174,99 euros, depenent de la capacitat de la tarja microSD inclosa en el paquet (la de 2 GB. s’ofereix gratuitament).

Algunes idees del que es pot fer un cop haguem convertit la ranura SD en una nova unitat d’emmagatzemament permanent són fer-la servir per a còpies de seguretat amb Time Machine, o tenir-hi la nostra carpeta de Dropbox, els continguts audiovisuals o, perquè no, tots els nostres fitxers d’usuari.

La unitat Nifty pot arribar a encaixar en les ranures SD d’ordinadors PC si aquestes són de mides semblants a les dels portàtils Apple Mac, però estan específicament pensades per a aquests ordinadors. Les tindrem en tres variants, segons les necessitem per a un MacBook Pro, Air o Retina.

Guillem Alsina
Etiquetes: