NOA F20 Pro: el telèfon al qual se li amaga la càmera de selfies

NOA F20 Pro: el telèfon al qual se li amaga la càmera de selfies
Compartir

Hi ha diverses maneres de fer front a la minva d’espai que suposa inserir la càmera frontal a un telèfon mòbil per poder-se fer autofotos, essent el notch i el “forat” a la pantalla les dues més habituals. N’hi ha, però, una altra, que és la que ha adoptat la croata NOA en el seu model F20 Pro: amagar la càmera frontal de manera que només “surti” de la carcassa quan la necessitem. I no és l’única que ho ha fet.

Mentre que la càmera principal que trobem a la part posterior del telèfon és “normal”, és a dir, està a la vista i no pas amagada, la càmera de selfies apareix amb un ressort quan se l’activa.

Aquesta activació es du a terme des del programari, quan l’usuari accedeix, mitjançant una app, a la càmera davantera.

Llavors, com si fos una arma secreta digna de l’agent 007, sorgeix de la part superior del marc com un ressort, la peça que conté la càmera i, a partir d’aquí, podem fer les fotos que vulguem.

Com que una imatge val per mil paraules i l’efecte es fa difícil d’explicar, el millor és que ho veieu en el següent vídeo:

Quina utilitat té això? Ben senzill: permetre que la pantalla ocupi, de manera ininterrompuda, tota la part frontal de l’aparell, ja que no hi ha notch, ni forat per a la càmera, ni s’ha de reservar una àrea com a marc superior per encabir-la-hi. Es pot aconseguir, doncs, un terminal amb una pantalla més “neta” que la resta dels telèfons sense haver-lo de fer més gran.

Té inconvenients? Sí, pel que he vist (malgrat que hi he pogut remenar poc) la lentitud de la càmera en sortir i en tornar a entrar, malgrat que l’automatisme de l’operació és un avantatge.

El que tampoc sé és la “durada” d’aquest mecanisme; com a part mecànica, entenc que les peces que componen aquest sistema tenen un desgast i, per lògica, un dia o altre deixaran de funcionar. La qüestió és si ho faran en un any o en vint, ja que en el segon cas – i donada la longevitat dels mòbils actuals – ens en podem despreocupar.

Una opció que també han vist d’altres

Al principi de l’article us he dit que NOA no era l’única fabricant que havia optat per aquesta solució. L’altra (almenys, de les que jo he vist al Mobile World Congress) ha estat la india CENTRiC, amb una solució idèntica.

Tornant al Noa F20 Pro, la seva càmera frontal (la que “emergeix”) és de 8 Mpx, mentre que al darrere hi té un sistema de càmera de doble objectiu asimètric de 16+5 Mpx, estant equipat amb un sensor IMX499 de Sony i, com tots els models més innovadors, compta amb el suport de la intel·ligència artificial per seleccionar automàticament els paràmetres i obtenir els millors resultats.

La pantalla és una AMOLED de 6,39 polzades amb una resolució de 2340×1080 sota la qual s’hi amaga el sensor d’empremta dactilar, i el cor del telèfon batega al ritme d’un microprocessador MediaTek Helio P70 de vuit nuclis a 2,1 GHz, al qual l’acompanyen 8 GB de memòria RAM i 128 GB d’emmagatzematge intern que es pot expandir mercès a un slot microSD que admet targetes de fins a 256 GB.

Pel que fa a la bateria, aquesta és de 3.500 mAh i suporta càrrega sense fils ràpida. El sistema de so suporta l’estàndard DTS, i entre les mesures de seguretat, a més de l’escànner d’empremta, també ofereix suport per desbloqueig per escanejat de la cara. Tot plegat governat per la darrera versió d’Android, la 9.

El preu? Per aquesta configuració, realment competitiu: 350 euros.

Guillem Alsina
Etiquetes: