Nokia 9 PureView: el mòbil de les 5 càmeres

nokia-9-pureview
Compartir

Durant els últims dies hem assistit al naixement d’smartphones de companyies tan importants com Samsung, Xiaomi o Huawei. Des dels plegables Galaxy Fold o Mate X fins aquells que incorporen compatibilitat amb xarxes 5G com és el cas de l’ambiciós S10 5G o el Mi 9. Telèfons, que destaquen tant per la seva memòria RAM com pels seus bateries o el seu gran nombre de càmeres, que aspiren a dominar el mercat de cara als pròxims mesos.

En el marc del #MWC19, la companyia d’origen finlandès, Nokia, va omplir l’escenari de Barcelona durant dues hores per a mostrar els 5 dispositius amb els quals enfrontaran aquest any, sent l’estrella de la tarda el Nokia 9 PureView, amb cinc lents individuals en la seva càmera principal.

Així és el Nokia 9 PureView

Per bé que companyies com Google han demostrat que amb una sola càmera (i el suport de la intel·ligència artificial) és més que suficient, totes aquestes companyies han optat per llançar telèfons mòbils amb fins a tres càmeres a la part posterior del mòbil. Des de sensors principals de 48 megapíxels, com és el cas del Mi 9 de Xiaomi fins a altres utilitzades com a gran angular o teleobjectiu. Ara, Nokia puja l’aposta i presenta el Nokia 9 Pureview, el telèfon mòbil de les cinc càmeres! Un telèfon que, més enllà de les seves prestacions, destaca per les seves cinc càmeres amb tecnologia ZEISS Optics.

Mentre que dues càmeres s’encarreguen d’analitzar el color, les altres tres càmeres són monocrom amb flaix afegit i sensor de profunditat. Càmeres que, tal com afirmen des de la companyia, ajuden a tenir més control en la profunditat de camp i treballar a la Intel·ligència Artificial.

Respecte al cor d’aquest telèfon mòbil, el nou Nokia 9 PureView ve equipat amb 6 GB de memòria RAM i 128 GB d’emmagatzematge. Tot això a partir del pròxim mes de març des de 699 dòlars. Però aquest telèfon mòbil no ha arribat només. Com és habitual, Nokia, que duu dos anys de creixement en el mercat, ha tornat a Barcelona amb un gran nombre de dispositius.

Nokia presenta fins a quatre mòbils més

Més enllà del Nokia 9 Pureview, la companyia també ha presentat altres terminals com el Nokia 210, una aposta nostàlgica i econòmica amb teclat; bateria d’un mes de durada i Opera Mini. Mentre que companyies com Samsung, Huawei o Xiaomi han fet el salt al 5G, Nokia arrisca amb un telèfon amb connectivitat 2,5G. Un dispositiu, equipat amb una memòria RAM de 4 MB, emmagatzematge de 16 MB i bateria de 1020 mAh, que arribarà al mercat per tot just 35 dòlars a partir de la setmana vinent.

la-nova-familia-nokia

La nova familia Nokia, al MWC19; nova gamma renovada amb dispositius per tots els segments

D’altra banda, Nokia també ha donat a conèixer el Nokia 1 Plus. Un telèfon mòbil, equipat amb Android 9 (Go Edition), que arribarà el mes que ve en vermell, blau i negre per tot just 99 dòlars. Entre les seves característiques podem trobar 1 GB de memòria RAM, 8 GB d’emmagatzematge, una càmera frontal de 5 megapíxels i una principal de 8. També és ressenyable la seva bateria de 2,500 mAh, el seu micro USB 2.0 i el seu Jack de 3,5 mil·límetres.

Nokia 3.2 i Nokia 4.2, la gamma mitjana

A continuació, la companyia ha mostrat en primícia el Nokia 3.2 i el Nokia 4.2. El primer d’ells, que disposa d’un panell de 6,26 polzades amb resolució HD+, destaca pel seu processador Snapdragon 429, per una cambra posterior de 13 megapíxels i una bateria de 4.000 mAh. Un telèfon mòbil amb desbloqueig facial, lector d’empremtes posterior, que arribarà al mercat a l’abril en dues configuracions. Des de la més bàsica, equipada amb 2 GB de RAM i 16 GB d’emmagatzematge, fins a la completa, que ens ofereix fins a 3 GB de memòria RAM i 32 GB d’emmagatzematge a partir de 139 dòlars.

Malgrat que el Nokia 4.2 presenta un panell una mica menor que el 3.2 (5,71 polzades enfront de 6,26), aquest nou telèfon mòbil està un graó per sobre de l’anterior. Tot això gràcies a característiques com el processador Snapdragon 439, una càmera dual posterior de 13+2 megapíxels i una bateria de 3.000 mAh. Unes característiques a les quals cal sumar-li un lector d’empremtes, identificació de rostres, NFC, botó per a Google Assistant i notch en forma de gota. Segons ha donat a conèixer la companyia, el mòbil sortirà a l’abril amb configuracions similars al 3.2. Tot això a partir de 169 dòlars.

Gemma
Etiquetes: