Nokia guanya el control d’Alcatel-Lucent

Estand de Nokia en el MWC15
Compartir

Continua reeixidament l’adquisició de la joint-venture franco-nord-americana per part de la companyia de telecomunicacions finlandesa.

Nokia ha emès avui un comunicat en el qual indica que ja es troba en possessió de prop del 80% de les accions d’Alcatel-Lucent i que, a falta de confirmació d’aquests resultats per part de l’autoritat francesa de regulació del mercat, pràcticament culminaria el procés encetat l’abril de l’any passat amb l’anunci formal de l’inici del procés d’absorció.

Això significa que Nokia ha guanyat el control d’Alcatel-Lucent, però que encara no se’n formalitza la integració en la seva infraestructura, un procés que, segons Rajeev Suri -President i CEO de Nokia- s’haurà de realitzar en breu, de manera que el primer dia en què ambdues ja operin de manera combinada hauria de ser, si tot va bé, el proper 14 de gener.

La unió de Nokia i Alcatel-Lucent permetrà a l’empresa resultant competir amb garanties contra els puixants gegants asiàtics de les infraestructures de xarxes, com ara Huawei.

Recordem que Nokia es va bolcar en el negoci de les infraestructures de xarxes després que, el 2013, venés la seva divisió de terminals i serveis a Microsoft, i adquirís a l’alemanya Siemens la part del negoci d’infraestructures que ambdues mantenien conjuntament sota el nom de Nokia-Siemens.

Ara la finlandesa es reforça en aquesta àrea mentre enceta una tímida tornada al món dels dispositius mitjançant la llicència del seu nom a terceres parts.

Guillem Alsina
Etiquetes: