Nokia (no la de Microsoft) presenta launcher per Android

Nokia ha presentat el seu propi launcher per a Android
Compartir

Quan parlem de Nokia, a tothom li ve ràpidament al cap la fabricant de smartphones que, en realitat, no és més que una divisió de l’antiga companyia que fou venuda a Microsoft, i aquesta notícia no afecta aquesta darrera, sinó a “el que queda de Nokia a Finlàndia“, per dir-ho d’una manera més prosaica, és a dir, la que es dedica a infraestructures de xarxes entre d’altres tasques, però que no fabrica terminals… almenys, no de moment.

Doncs bé, aquesta Nokia -realment, i parlant amb propietat, Nokia a seques- ha presentat en societat un launcher per a Android, ja sabeu, un d’aquests programes que ens organitzen l’escriptori del sistema operatiu.

La principal característica del Z Launcher de Nokia és que aprèn de nosaltres i el nostre ús amb les apps, i s’adapta dinàmicament a això.

Introducing Z Launcher from Nokia Z Launcher on Vimeo.

La presentació que fa de les apps no és la típica de la gran majoria de launchers per a Android, amb les icones de les apps repartides en una quadrícula a la pantalla, la disposició de les quals és personalitzable, i que es barregen amb els ginys (widgets), elements habitualment de mida més gran que ens mostren informació en temps real de les aplicacions que tenim instal·lades al terminal.

En comptes d’això, el Z Launcher mostra les apps en una llista, els primers elements de la qual són els que més emprem. Però el llançador d’aplicacions va un pas més enllà, i intenta aprendre com usem les apps al llarg del dia.

Per exemple, és natural pensar que les primeres aplicacions que toquem al matí siguin l’agenda i el correu electrònic. Doncs bé, si ens comportem així durant uns dies amb el Z Launcher instal·lat, és probable que a primera hora del matí, les primeres apps de la llista siguin el calendari i el correu, mentre que al llarg del dia poden evolucionar mostrant, per exemple, el reproductor de música o el client d’escriptori remot.

El Z Launcher de Nokia no es troba encara a la Play Store de Google, sinó que només es pot descarregar des de la seva pàgina web després de validar-nos amb el nostre compte de Google+, essent molt senzilla la seva instal·lació i configuració.

No deixa de ser curiós que després d’apostar tan decididament per Windows Phone, Nokia llanci el model X amb Android (presentat durant el Mobile World Congress 2014, just abans de ser adquirida per Microsoft) i ara aquest llançador d’aplicacions…

Guillem Alsina
Etiquetes: