Nokia Sync arriba a la seva fi aquest proper divendres

Factoria de Nokia a Jyväskylä (Finlàndia). Imatge d'Erkka Peitso a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Els dispositius Symbian i Series 40 que encara queden en servei, perdran la possibilitat de sincronitzar i guardar les seves dades online.

Com a part del desmantellament de la marca Nokia en terminals mòbils, i la seva substitució per la de Microsoft, la companyia de Redmond liquida aquesta mateixa setmana el veterà servei Nokia Sync, el qual realment ja no tenia raó d’existir.

Aquest servei ha vingut proporcionant als usuaris de terminals Nokia amb el sistema operatiu Symbian en qualsevol de les seves variants, i les plataformes GNU/Linux que ha anat desenvolupant com el Maemo que equipa als seus N9, de sincronització i còpia de seguretat de l’agenda de contactes, el calendari, i les notes, als servidors de la companyia finlandesa.

Els qui continuïn emprant aquest servei perquè encara tenen un terminal Nokia amb Symbian, han d’haver rebut diversos avisos al llarg dels darrers mesos en què se’ls anunciava la data fatídica del divendres, i les opcions que tenien al seu davant: exportar les dades emmagatzemades per a després integrar-les manualment en un altre servei en línia, o bé migrar als serveis equivalents als actuals Lumia.

Desapareix així una de les darreres rèmores que Microsoft encara tenia a la seva cartera amb el segell Nokia, amb el que dóna un pas més en desprendre’s de la marca finlandesa heretada amb la compra de la divisió de terminals.

Aquest és el missatge que Microsoft ha enviat als usuaris que encara tenen compte de Nokia Sync registrat

Aquest és el missatge que Microsoft ha enviat als usuaris que encara tenen compte de Nokia Sync registrat

Imatge de portada d’Erkka Peitso a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: