Nou iOS 9 per iPhone, iPad i iPod Touch

Compartir

Apple ha presentat l’iOS 9 amb un avançament del nou programari per a iPhone, iPad i iPod Touch que estarà disponible aquesta tardor.

Durant la WWDC 2015 Apple ha presentat el nou iOS 9 amb pocs canvis estètics, però sí amb millores de rendiment. La companyia de la poma explica que els dispositius iOS seran més intel·ligents i proactius, amb recerques més potents i prestacions millorades de Siri i sense renunciar a la privacitat dels usuaris.

Una de les principals novetats i molt útil, són les noves funcions multitasca dissenyades específicament per l’iPad que permeten treballar amb dues apps simultàniament, en paral·lel o amb la nova opció Picture-in-Picture. Per exemple, es pot veure un vídeo i navegar per Internet, o escriure un correu i usar qualsevol altra aplicació.

Per altra banda, les apps integrades guanyen potència a iOS 9, amb informació detallada del transport públic a Mapes, l’app Notes redissenyada amb noves formes de capturar idees i l’estrena de l’app News, que ofereix la millor lectura de notícies mai vista en un dispositiu mòbil.

Intel·ligència

Una de les novetats és Siri, que estrena nou disseny amb recordatoris contextuals i més formes de cercar fotos i vídeos. Ara Siri és més proactiu i suggereix accions -fins i tot abans de començar a teclejar-, recomanant automàticament apps o contactes en funció dels patrons d’ús, i avisant a l’usuari quan ha de sortir per arribar a les seves cites, tenint en compte l’estat del trànsit.

iOS 9 fins i tot pot aprendre quina música escolta l’usuari a cada lloc o moment del dia. D’aquesta manera, en connectar els auriculars al gimnàs o pujar al cotxe per anar a treballar, el dispositiu pot mostrar automàticament els controls de reproducció de l’app preferida de l’usuari. Les recerques escrites ofereixen resultats més rellevants de més categories, com ara marcadors i calendaris esportius, vídeos i càlculs matemàtics senzills.

Prestacions noves de l’iPad

L’usuari només ha de lliscar un dit per activar la nova prestació Slide Over, que permet treballar simultàniament en una segona app sense sortir de la primera. I amb un toc pot accedir a Split View i utilitzar dues apps alhora en paral·lel.

Picture-in-Picture permet continuar una trucada o vídeo FaceTime mentre s’utilitzen altres apps. Aquestes noves prestacions de multitasca són compatibles amb les apps integrades d’Apple, i els desenvolupadors externs poden utilitzar les API per aplicar-les fàcilment a les seves pròpies apps. Teclejar és més fàcil i ràpid amb la nova Shortcut Bar, que mostra accions adaptades a cada app, i els nous gestos Multi-Touch simplifiquen la selecció i edició de text.

ios9

Apps integrades

En iOS 9, Mapes afegeix informació d’horaris i xarxes de transport urbà, i les entrades i sortides de les estacions de metro s’indiquen amb precisió per oferir a l’usuari el recorregut complet del seu trajecte. Mapes ajuda a planificar l’itinerari amb una combinació de trens, metros, autobusos i trams a peu, i la nova prestació Nearby mostra ràpidament tot el que hi ha a la zona, com restaurants, bars, botigues i més.

L’app Notes té un disseny completament nou que inclou la possibilitat de dibuixar un esbós ràpid amb el dit, crear fàcilment llistes de control per portar al dia les tasques pendents o afegir una foto directament a una nota. L’usuari pot guardar ítems importants en les seves notes directament des d’altres apps i mantenir-los sincronitzats en tots els seus dispositius que tinguin iCloud activat.

notes

L’app News ofereix una experiència lectora que combina el disseny suggerent i detallat d’una revista impresa amb la interactivitat dels mitjans digitals. News pot aprendre els interessos de l’usuari i suggerir contingut rellevant per a compartir fàcilment amb els amics o guardar per més endavant. News permet personalitzar la lectura a partir dels millors articles de diversos editors sobre més d’un milió de temes, i tots els continguts es presenten amb un disseny net i elegant.

News utilitza el nou Apple News Format, un format de publicació digital que admet tipografia personalitzada, galeries, àudio, vídeo i animacions interactives perquè editors com Conde Nast, ESPN i The New York Times ofereixin publicacions espectaculars als usuaris de l’iOS.

News

Disponibilitat

iOS 9 estarà disponible aquesta tardor com a una actualització de programari gratuïta per a iPhone 4s i posterior, iPod touch de cinquena generació, iPad 2 i posterior, i iPad mini i posterior. La versió beta del programari i del SDK d’iOS 9 ja estan disponibles per als membres del programa de desenvolupadors de iOS a developer.apple.com, i una beta pública estarà disponible al juliol a beta.apple.com.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: