La Nasa trenca el rècord d’aproximació al Sol

astre-rei-sol
Compartir

L’abril de 1976, la República Federal d’Alemanya i els Estats Units enviaven la sonda Helios 2 a l’òrbita heliocèntrica amb l’objectiu d’estudiar els processos solars. Després de diversos mesos a l’espai, la nau espacial marcava una fita després de situar-se a una distància de 0,29 UA (o 42,72 milions de quilòmetres) del Sol, convertint-se en la nau que més s’ha acostat a l’astre.

Gràcies a Helios 2, les diferents agències espacials van obtenir informació important sobre el plasma solar, el vent solar, els rajos còsmics i la pols còsmica. Però no solament això. Durant aquesta missió espacial, els investigadors també van realitzar experiments de camp magnètic i el camp elèctric. Des de llavors, cap nau s’havia acostat tant al nostre estel… fins ara.

Ens hem acostat al nostre estel més que qualsevol altra nau espacial a la Història

Segons ha donat a conèixer la NASA a través d’un comunicat, la nau Parker Solar Probe ha batut recentment el rècord d’acostament al Sol en tan sols 78 dies de viatge espacial:

“Ens hem acostat a la nostra estrella més que qualsevol altra nau espacial en la història. És un moment d’orgull per a l’equip, encara que seguim enfocats en la nostra missió completa“.

No obstant això, la nau anirà batent nous rècords a mesura que avança la missió. De fet, l’objectiu principal de la NASA és acostar-se a 6,16 milions de quilòmetres de l’astre, previst per 2024. D’altra banda, la companyia també ha donat a conèixer que Parker ha trencat el rècord de les naus més ràpides en relació amb el Sol, establert per Helis 2 amb una velocitat màxima de 246,960 quilòmetres per hora.

Objectiu: revelar els misteris del Sol

De cara a 2025, any en el qual es posarà fi a la missió, la sonda Parker completarà un total de 24 perihelis movent-se entre Venus i la corona del Sol. Tot això amb l’objectiu d’obtenir les observacions més properes sobre el nostre estel i descobrir nous detalls sobre l’astre.

De fet, la sonda ha d’aconseguir el seu primer periheli justament avui, dilluns 5 de novembre, per la qual cosa acostarà encara més al Sol. Al llarg d’avui, la nau s’ha d’enfrontar a condicions de calor i a nivells de radiació fins ara inèdits, que ajudaran a la NASA a comprendre “els fenòmens que han desconcertat als científics durant dècades”.

 

Gemma
Etiquetes: