La Nasa trenca el rècord d’aproximació al Sol

astre-rei-sol
Compartir

L’abril de 1976, la República Federal d’Alemanya i els Estats Units enviaven la sonda Helios 2 a l’òrbita heliocèntrica amb l’objectiu d’estudiar els processos solars. Després de diversos mesos a l’espai, la nau espacial marcava una fita després de situar-se a una distància de 0,29 UA (o 42,72 milions de quilòmetres) del Sol, convertint-se en la nau que més s’ha acostat a l’astre.

Gràcies a Helios 2, les diferents agències espacials van obtenir informació important sobre el plasma solar, el vent solar, els rajos còsmics i la pols còsmica. Però no solament això. Durant aquesta missió espacial, els investigadors també van realitzar experiments de camp magnètic i el camp elèctric. Des de llavors, cap nau s’havia acostat tant al nostre estel… fins ara.

Ens hem acostat al nostre estel més que qualsevol altra nau espacial a la Història

Segons ha donat a conèixer la NASA a través d’un comunicat, la nau Parker Solar Probe ha batut recentment el rècord d’acostament al Sol en tan sols 78 dies de viatge espacial:

“Ens hem acostat a la nostra estrella més que qualsevol altra nau espacial en la història. És un moment d’orgull per a l’equip, encara que seguim enfocats en la nostra missió completa“.

No obstant això, la nau anirà batent nous rècords a mesura que avança la missió. De fet, l’objectiu principal de la NASA és acostar-se a 6,16 milions de quilòmetres de l’astre, previst per 2024. D’altra banda, la companyia també ha donat a conèixer que Parker ha trencat el rècord de les naus més ràpides en relació amb el Sol, establert per Helis 2 amb una velocitat màxima de 246,960 quilòmetres per hora.

Objectiu: revelar els misteris del Sol

De cara a 2025, any en el qual es posarà fi a la missió, la sonda Parker completarà un total de 24 perihelis movent-se entre Venus i la corona del Sol. Tot això amb l’objectiu d’obtenir les observacions més properes sobre el nostre estel i descobrir nous detalls sobre l’astre.

De fet, la sonda ha d’aconseguir el seu primer periheli justament avui, dilluns 5 de novembre, per la qual cosa acostarà encara més al Sol. Al llarg d’avui, la nau s’ha d’enfrontar a condicions de calor i a nivells de radiació fins ara inèdits, que ajudaran a la NASA a comprendre “els fenòmens que han desconcertat als científics durant dècades”.

 

La Nasa trenca el rècord d’aproximació al Sol
Valoreu aquesta publicació

Gemma
Redactora d'YCOM. T'acosta el contingut que genera més conversa a la xarxa.
Etiquetes: