Nou sistema operatiu de Google?

Compartir

La multinacional del cercador publica el codi font de Fuchsia, però sense explicar què és i a qui va dirigit. La xarxa comença a especular amb les possibilitats.

Recentment, Google va publicar al seu lloc web dedicat a acollir projectes de programació en codi obert (open source) el codi font d’un nou sistema operatiu anomenat Fuchsia, segons podem llegir a OSnews, lloc web dedicat a les diferents plataformes de programari.

La intriga és total, car la companyia de Mountain View no ha donat cap explicació sobre què és i quin paper juga aquest sistema operatiu, malgrat que el més probable fóra que es dediqui a plataforma experimental.

Malgrat que dins la documentació de Google està definit com a un sistema operatiu per a moderns ordinadors i telèfons mòbils intel·ligents, disposa d’un kernel (nucli) per a sistemes operatius empotrats (embedded), pel que podria ser una plataforma pensada per a dispositius de la IoT (la Internet de les Coses, per les seves sigles en anglès) que deixa obert el seu futur per si de cas.

Deixant volar la imaginació, alguns llocs web especulen amb la possible fusió entre Android i Chrome OS, com és el cas de Phoronix.

De moment, no se’n sap res més. Caldrà esperar a les properes setmanes, en les que o bé es produirà algun anunci per part de Google, o bé els desenvolupadors ja hauran tingut temps d’analitzar-ne el codi font per veure què fa exactament.

Guillem Alsina
Etiquetes: