Nova actualització d’Android Wear afegeix més funcionalitats

Compartir

Reconeixement de veu per a diversos serveis de missatgeria instantània, suport per a altaveus en el cas que el rellotge en tingui, i nous gestos, les principals novetats.

Google ha començat a desplegar una nova actualització de programari per als rellotges intel·ligents (smartwatches) de diversos fabricants que munten el seu sistema operatiu Android Wear, actualització basada en la versió 6.0 Marshmallow.

La primera de les noves funcionalitats que aporta la nova versió d’Android Wear és la d’enviar missatges de veu a través de més apps, com Hangouts (de la mateixa Google), WhatsApp, Telegram, o Viber entre d’altres, el que ens permet repondre a missatges entrants des del mateix rellotge tan sols dictant, sense haver de tocar el telèfon.

També podrem enviar un missatge emprant qualsevol d’aquests sistemes de comunicacions emprant la comanda “OK Google”, el que ens permetrà una interacció més flexible en les comunicacions.

A joc amb aquesta novetat, el nou Android Wear també ofereix suport per a altaveus en els dispositius, de manera que en els dispositius que n’incorporin (no tots els rellotges en tenen), podrem escoltar els missatges de veu que ens enviïn, i també fer trucades i, fins i tot, veure el nostre interlocutor en cas que aquest empri un programa amb capacitat de videoconferència.

La nova versió del programari també ofereix suport per a més gestos, de manera que podrem navegar a través dels missatges entrants amb un simple moviment del nostre canell.

Aquesta actualització s’anirà desplegant al llarg de les properes setmanes a tots els rellotges intel·ligents que empren la plataforma Android Wear.

Guillem Alsina
Etiquetes: