Nova build 10041 de Windows 10

Compartir

Cortana disponible en més mercats com l’espanyol, o més simplicitat a l’hora de gestionar la connexió a xarxes, dues de les seves novetats.

Microsoft continua amb el seu programa d’avaluació de la propera iteració principal del seu sistema operatiu, aquest cop anunciant la disponibilitat d’una nova build, una nova compilació en la qual s’hi corregeixen algunes errades que s’han anat trobant en la versió immediatament anterior, a més d’aportar algunes novetats.

En primer lloc, ens trobem amb l’assistent de veu Cortana ja disponible per al mercat espanyol, el que significa que els qui provin aquesta versió des de l’Estat Espanyol, podran treballar amb Cortana i les seves ordres de veu. També el tindran disponible en els mercats alemany, francès, italià, britànic i xinès.

El menú Inici canvia d’aspecte, convertint-se en transparent. A més, l’experiència amb la llista d’aplicacions s’ha simplificat, ja que els usuaris poden arrossegar i deixar anar les seves apps preferides al menú Inici.

La gestió dels escriptoris també millora, permetent a partir d’ara als usuaris arrossegar una finestra a un escriptori virtual. Aquesta ha estat, segons Microsoft, una de les demandes més repetides entre els membres del programa Windows Insider.

No és tampoc l’única novetat a l’escriptori; per millorar la gestió de xarxes i connectivitat, a partir d’ara es podrà accedir als paràmetres de xarxes des d’una icona dedicada, situada a la barra de tasques, de manera que ens estalviarem haver de obrir l’aplicació de configuració.

El reconeixement de l’escriptura manual per a tauletes permetrà que, quan escrivim amb un stylus a mà alçada, el sistema reconegui la nostra escriptura i la transcrigui al document.

Finalment, també es milloren aspectes en l’app de fotografies com el suport al format RAW o la visualització de les imatges emmagatzemades a OneDrive.

La nova build 10041 de Windows 10 ja pot ser descarregada des del programa Windows Insider, així com actualitzar les instal·lacions anteriors existents des de Windows Update.

Guillem Alsina
Etiquetes: