Nova ‘build’ de Windows 10 amb les darreres novetats

Compartir

Ja disponible l’intèrpret de comandes Bash, les noves característiques de Cortana i l’app universal de Skype.

Les novetats que Microsoft va presentar per a Windows 10 a la conferència per a desenvolupadors Build 2016 ja es poden trobar a la -valgui la redundància- build (compilació) 14316 d’aquest sistema operatiu, disponible per a tots els usuaris que s’hagin apuntat al programa Insider de Microsoft.

Entre les novetats, potser la més destacada sigui la integració de la línia de comandes Bash en el sistema. Malgrat que la immensa majoria dels usuaris finals no hi trobaran cap benefici, molts programadors que treballen en projectes de codi lliure si que en podran explotar els avantatges.

També hi trobarem un assistent virtual Cortana millorat, el qual sembla voler ser l’epicentre de l’ecosistema Windows i el futur cap a on caminarà el sistema operatiu de Microsoft, no en va Satya Nadella ha declarat que els chatbots (robots de conversa) d’intel·ligència artificial són les futures apps.

L’assistent de veu pot, a partir d’ara, realitzar més funcions com, per exemple, localitzar el mòbil si no sabem on l’hem deixat, informar sobre l’estat de baixa bateria, o compartir adreces de mapa entre dispositius, segons explica Microsoft en el seu blog oficial.

També hi trobarem noves extensions per al navegador web Edge i la nova aplicació universal per a Skype, és a dir, aquella que es pot executar tant en un PC d’escriptori com en un smartphone.

Una nova funcionalitat que m’ha cridat poderosament l’atenció és l’aplicació Connect, que ens permet veure l’escriptori d’un telèfon mòbil en mode Continuum (és a dir, com quan es connecta amb una dock station, una pantalla externa, teclat i ratolí), però sense haver-lo de connectar enlloc més que al PC des del qual estem treballant, mitjançant la connexió sense fils, així com poder accedir remotament a l’escriptori d’un altre PC.

Això ens pot ser molt útil a l’hora de treballar tant en una oficina com a casa amb diversos dispositius, i és una eina que integra encara més tot l’ecosistema de plataformes de programari de Microsoft, simplificant-lo i fent-lo més potent.

Guillem Alsina
Etiquetes: