Food Tech i Nova Meat: impressió 3D de bistecs vegetals

bistec-veggie-novameat-3d-mwc19
Compartir

Durant aquests últims anys hem estat testimonis de diverses empreses disposades a començar una veggie revolution. Des d’Heura, l’aliment vegà desenvolupat el 2017 per la companyia catalana Foods For Tomorrow, fins a la californiana Impossible Foods, que arrasava en el passat CES de Las Vegas amb la seva Impossible Burger.

Entre aquestes opcions també podem trobar Nova Meat. Una start-up focalitzada en food tech i desenvolupada per l’investigador Giuseppe Scionti, que ha arribat al #FYFN amb un mètode per a crear filets a través d’una impressora de reproducció 3D. Filets sintètics, que s’assemblen als tradicionals, que imiten gairebé a la perfecció la textura de la carn de pollastre o de vaca.

Cuinant amb impressora 3D

Així ho ha demostrat al seu expositor, on l’italià ha cuinat filets 3D davant totes aquelles persones que s’han interessat per un producte que ha causat sensació. Un expositor des del qual ens ha revelat que el projecte va sorgir després que un dels seus companys li assegurés que el prototip d’implant d’orella humana que havia desenvolupat era molt similar a un real. Un comentari que li va portar a pensar que podria fer el mateix amb teixits animals per a crear aquests filets vegans, amb els quals ha triomfat al 4YFN.

Des d’aleshores, l’italià va començar a desenvolupar un mètode que acabaria convertint-se en start-up. Durant la presentació del producte, l’italià els explica que els seus filets estan a mig camí entre la carn de laboratori i la carn vegetal. Uns filets que no només destaquen per la seva textura fibrosa, sinó per un sabor que emula al del pollastre o la vaca.

Per a poder reproduir aquest sabor, Scionti, founder i CEO de Nova Meat, es recolza en diversos ingredients vegetals:

“Per a fer els prototips inicials estem fent una mescla de proteïna de pèsol, proteïna d’arròs i unes fibres d’algues“. Una combinació que no només evita el sofriment animal, sinó que contribueix a la conservació del medi amient.

El procés de creació dels filets

Una vegada creada la mescla, l’investigador bolca el resultant sobre la impressora 3D. Després d’ajustar diferents paràmetres a la màquina, aquesta comença a a moure els seus braços de tal manera que comença a crear el famós veggie steak…

Durant la presentació, Scionti ens explica que la màquina es desplaça a uns tres centímetres per segon i que necessita entre 30 i 50 minuts a crear una peça de 100 grams. Malgrat tractar-se d’un procés llarg, cap dels presents durant el show cooking ha marxat fins a veure el resultat final.

Un producte que no està dirigit únicament a restaurants innovadors, sinó que també obre les seves portes a hospitals, agències especials i totes aquelles plataformes que necessitin propietats nutricionals personalitzades. De cara al futur, l’investigador ens explica que li agradaria crear nous sabors:

“Ens agradaria crear càpsules, estil Nespresso, perquè la màquina pogués recrear sabors com el filet de vedella, el pit de pollastre i fins i tot la tonyina”.

Després de completar el procés d’elaboració del filet, Scionti prepara la planxa, aboca una mica d’oli sobre la mateixa i posteriorment el tros de carn vegetal. Volta i volta davant l’atenta mirada de l’espectador, una mica d’orenga, i cap dins! 

Un projecte que sembla extret de qualsevol pel·lícula de ciència-ficció però que ha demostrat ser una realitat.

 

Food Tech i Nova Meat: impressió 3D de bistecs vegetals
Valoreu aquesta publicació

Gemma
Redactora d'YCOM. T'acosta el contingut que genera més conversa a la xarxa.
Etiquetes: