Nova tecnologia tàctil de LG Display per a ordinadors

Compartir

Pantalles més fines i amb que es poden veure més clarament mercès a la tecnologia AIT, que serà introduïda per la sud-coreana en productes comercials al llarg de la segona meitat de l’any.

Les pantalles tàctils LCD dels ordinadors es produeixen a base de situar un panell tàctil conjuntament amb la pantalla LCD, i un cristall que protegeix tots els elements, de manera que la solució guanya en gruix i el vidre provoca molèsties quan reflecteix la llum.

La nova tecnologia de LG Display realment no és nova, si no que és la mateixa que ja munten alguns smartphones com l’LG G4, però que fins ara mai s’havia usat en un dispositiu tan gran com la pantalla d’un portàtil, de 14 o 15 polzades en comparació amb les 4-5 d’un terminal intel·ligent de telefonia mòbil.

Es coneix amb el nom d’AIT (Advanced In-Cell Touch), i consisteix en la inserció de sensors tàctils en el mateix panell LCD.

D’aquesta manera, en no haver d’introduïr un vidre protector, ens estalviem les distorsions en la visió provocades quan la llum incideix de certa manera sobre la pantalla (no reflecteix o, almenys, no tant), i de la mateixa manera, com ens estalviem el vidre i el panell de detecció tàctil, el conjunt també és més fi, contribuïnt a fer ordinadors lleugerament més prims.

En una màquina com un ordinador portàtil, cada mil·límetre compta, i el fet de poder-se’n estalviar algun contribuirà a poder fer màquines més primes i lleugeres.

Els panells amb la nova tecnologia integrada començaran a ser produïts al llarg de la segona meitat de l’any en curs, i estaran disponibles tant per a les creacions de la mateixa LG, com per a altres fabricants que els vulguin incorporar als seus productes.

Guillem Alsina
Etiquetes: