Noves betes públiques dels sistemes operatius d’Apple

Compartir

La companyia de la poma posa a disposició dels internautes betes públiques de Mac OS X “El Capitan”, i d’iOS 9, el sistema pels iPhone i iPad.

Tots dos sistemes poden ser descarregats via Internet des de la mateixa localització, el ​​lloc web de l’Apple Beta Software Program. Per a això, només caldrà accedir amb un Apple ID, un identificador consistent en un nom d’usuari i contrasenya que ens podem crear gratuïtament des de la mateixa web en cas de no tenir-lo.

En ser encara versions beta, els presents sistemes operatius poden donar problemes en execució, tant de rendiment del propi sistema, com de compatibilitat amb les aplicacions. Per això és millor no instal·lar-los en màquines de producció, si no només en dispositius que puguin ser utilitzats per a proves.

Precisament, Apple -i totes les companyies que publiquen versions beta del seu programari- alliberen aquest tipus de versions prèvies per a què els usuaris les puguin provar en condicions de treball real i informar dels errors que hi troben en elles, donant lloc a un producte final molt més polit. Aquesta forma de treballar fa vàlid l’argument que “veuen més cent ulls que només dos“.

Mac OS X 10.11 “El Capitan” ha estat definit per Apple com una millora a nivell de rendiment i interfície gràfica de l’anterior versió 10.10 “Yosemite” (El Capitan és el nom d’una muntanya que es troba al parc de Yosemite, als Estats Units), sense incloure grans novetats en matèria de funcionalitats.

Per la seva banda, iOS 9 aporta noves funcionalitats com la possibilitat de treballar simultàniament amb dues apps en un iPad i la millora de la multitasca en general, la millora en el rendiment de la bateria, o la major proactivitat de Siri.

Guillem Alsina
Etiquetes: