Novetats en les aplicacions de Gmail i Calendar

Compartir

És temps d’actualitzacions de les principals apps per Android del gegant de Mountain View. Després de la presentació en societat d’Android 5.0 Lollipop, els usuaris d’Android hem anat veient com s’actualitzaven algunes de les aplicacions de Google: Drive, Play Music o la mateixa Play Store. Ara els toca el torn a dos pesos pesants: Gmail i Calendar, i amb novetats interessants.

Gmail

Després de diversos mesos sense cap actualització important, l’aplicació de Gmail arriba a la versió 5.0. A part d’un rentat de cara estètic per adaptar-se a les noves directrius de disseny de Material Design, el client de correu electrònic de Google incorpora com a principal novetat la possibilitat d’afegir comptes de correu que no siguin de Gmail.

Gmail 5.0

Això vol dir que si tenim un compte de Yahoo Mail o d’Outlook.com, per exemple, els podrem configurar en la nostra app de Gmail mitjançant accés POP o IMAP. Google, doncs, ens ho posa fàcil per a què puguem utilitzar Gmail com a únic client de correu electrònic dels nostres terminals.

La nova versió de Gmail ja està disponible a Google Play per a tots els dispositius amb Android 4.0 o superior.

Gmail a Google Play

Calendar

En el cas de Calendar, les novetats van força més enllà de la simple posada al dia estètica. Podríem dir que l’aplicació s’ha tornat més intel·ligent i pretén convertir-se més en un assistent que en un mer calendari.

La idea és aprofitar la informació dels correus electrònics que ens arriben al nostre Gmail per crear automàticament esdeveniments en el calendari (avantatges de ser fills del mateix pare). Per exemple, imaginem que comprem un bitllet d’avió i que, un cop realitzada la compra, ens arriba a la bústia del nostre Gmail el correu de confirmació de la compra amb les dades dels vols. En aquest moment, Calendar afegirà automàticament un esdeveniment en el nostre calendari amb el nom de la companyia aèria, número de vol, dia i hora dels vols d’anada i de tornada, etc.

Calendar

Una altra novetat que ens serà útil quan creem un esdeveniment de forma manual són els anomenats Assists, que vindrien a ser una mena d’assistents a la introducció de text que ens proposen noms de persones, llocs, etc. que utilitzem habitualment. Per exemple, si sovint anem amb bicicleta amb l’Arnau per la Garrotxa, quan comencem a escriure “b-i-c-i…” Calendar automàticament ens proposarà el nom de la persona i el lloc.

Calendar Assists

Finalment, Calendar inclou una nova vista d’agenda (Schedule) més atractiva i intuïtiva gràcies a la incorporació d’imatges i mapes relacionats amb els nostres esdeveniments.

Vista Schedule

Es tracta d’una actualització molt interessant i necessària (la versió actual data del 24 d’abril de 2014) que de ben segur permetrà a Calendar desfer-se d’aquesta imatge una mica antiquada i posar-se al nivell d’altres apps més atractives i funcionals.

La nova versió de Calendar funcionarà en terminals que tinguin Android 4.1 o superior. Google també n’ha anunciat una versió per a iPhone.

Calendar a Google Play

Més informació: Official Gmail Blog

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: