NVIDIA ensenya el seu tablet per a ‘gamers’

L'NVIDIA Shield Tablet i el comandament a distància
Compartir

Vé acompanyat d’un comandament a distància per convertir-lo en una videoconsola de sobretaula, i s’erigeix en una plataforma de demostració de la tecnologia de streaming de jocs de NVIDIA.

La serie de dispositius Shield que va començar amb la videoconsola presentada en el CES del 2013, ja té un altre membre i en un format diferent, el de tauleta tàctil. I aquesta ve acompanyada d’un gamepad.

No és el primer tablet que es construeix per a gamers (el Razer Edge ja es troba disponible des de principis de l’any passat, per exemple), però posiblement s’acabi convertint en el que tindrà més ressó mercès a la seva marca fabricant.

El nou NVIDIA Shield Tablet munta una potent CPU Tegra K1 amb 192 nuclis (cores) de GPU, processadors gràfics que, degudament programats, es poden emprar també per processar dades com la CPU.

Dissecció del Shield Tablet. Imatge cortesia de NVIDIA

Dissecció del Shield Tablet. Imatge cortesia de NVIDIA

L’interès de NVIDIA, però, no és aquest -almenys no principalment i ara per ara-, si no oferir als amants dels videojocs una potència gràfica sense comparació entre els tablets existents avui en dia al mercat.

Aquesta potent arquitectura de maquinari ve acompanyada per una pantalla de 8” amb resolució Full HD.

El so es veu cobert per dos potents altaveus frontals, encara que NVIDIA no ha indicat explícitament si aquests són de factura pròpia o bé han estat desenvolupats amb la cooperació d’una marca especialitzada en àudio, com és costum en molts dispositius informàtics com, per exemple, els ordinadors portàtils.

Del Shield Tablet també n’hi ha una versió amb connectivitat 4G via LTE.

En l’apartat del programari, destaca la possibilitat de fer streaming de jocs des de PC’s, una tecnologia per la qual NVIDIA porta ja uns quants anys apostant-hi, i que permet jugar en dispositius Android amb jocs natius d’ordinador que tenen uns grans requeriments gràfics i que, per això, no es poden executar en màquines amb el sistema operatiu del robot verd.

També inclou ShadowPlay, una utilitat de captura de l’acció del joc, molt útil per a aquells ‘gamers’ que comparteixen els seus ‘gameplays’ (bàsicament, partides gravades en vídeo) a Internet, i que ofereix connexió directa amb el servei Twitch, el més popular per a això.

El Console Mode permet connectar la tauleta tàctil al televisor o qualsevol pantalla més gran i usar-lo conjuntament amb el comandament Shield Wireless Controller, un comandament per a videojocs (gamepad) que es connecta via Wi-Fi Direct, i dels quals se’n poden connectar fins a quatre a un sol tablet Shield per jugar amb els nostres amics al mateix joc.

El comandament inclou un micròfon per donar ordres de veu al sistema operatiu i per parlar amb els nostres companys de joc en remot, així com gravar-hi talls de veu o altres sons.

El preu del tablet NVIDIA Shield és de 299,99 euros amb 16 GB. d’emmagatzematge intern i 379,99 amb 32 GB, i el del comandament de 59,99 euros.

Davant d’aquest llançament sorgeixen diverses preguntes. La primera és sobre l’abandonament del format de videoconsola portàtil sense que n’hi hagi, almenys de moment, una segona versió. Potser no ha tingut prou èxit? Si és així, el format no ha acabat d’agradar?

També podem preguntar-nos si l’actual llançament d’una tauleta tàctil no és més que un alto en el camí per llançar, més endavant (per exemple, a partir del setembre) una nova generació de la videoconsola portàtil, però donat el vertiginós ritme de llançaments de dispositius que porten a dia d’avui els fabricants, molt ens temem que el format del primer NVIDIA Shield ha estat descartat definitivament en favor del tablet.

Quina serà la reacció de les altres companyies fabricants de tauletes tàctils? Hem de pensar que NVIDIA també juga en el terreny dels processadors per a dispositius mòbils, i que no li interessa que els fabricants susceptibles d’emprar els seus desenvolupaments la vegin com una competència en el mateix àmbit.

L’orientació concreta d’aquesta tauleta tàctil cap al món dels videojocs farà, molt probablement, que la resta de les companyies fabricants (orientades totes elles cap a tablets de propòsit general) no la vegin com una competència directa.

Personalment, veig la NVIDIA Shield Tablet com una plataforma de demostració de la tecnologia de streaming de videojocs de la companyia, que crec que és al cap i a la fi, allò que més li interessa vendre, car li pot donar un fluxe d’entrada de diners constant mercès a la venda i/o lloguer dels servidors i del propi servei, essent això últim el que més beneficis proporciona.

Guillem Alsina
Etiquetes: