Oblida’t del notch: ara la càmera serà un forat a la pantalla

El notch podria tenir els seus dies comptats
Compartir

La invenció del notch (aquell afegitó que trobem al capdamunt de la pantalla i que allotja l’objectiu de la càmera de selfies i altres elements) va sorgir per poder-li “pispar” un tros del marge al mòbil i ampliar així la pantalla.

Als sortints de pantalla laterals del notch hi trobem icones d’informació com la de l’estat de la bateria, el rellotge, o la cobertura. Així, aquestes icones no ocupen una petita secció de la pantalla, sinó que guanyen espai al què abans era marge.

Però ara el que molesta és el notch, que s’ha tornat massa gran i fa nosa. Quina és la solució? Doncs la tendència que veurem aquest 2019 (i que probablement s’estrenarà en el Mobile World Congress) és reduir el notch a només un forat a la pantalla per a l’objectiu de la càmera, l’anomenat punch hole.

Afirmar-ho no és un exercici de futurologia, doncs els primers terminals que prescindeixen del notch en favor d’inserir l’objectiu de la càmera frontal en un petit forat a la pantalla ja els tenim entre nosaltres: l’Honor View 20, el Huawei Nova 4, i el Samsung Galaxy A8s.

Per al Mobile World Congress s’especula amb força que el Galaxy S10, també de la sud-coreana Samsung, lluirà la càmera davantera en format punch hole, segons algunes imatges filtrades, la darrera de les quals fa tot just unes hores:

Possible Samsung Galaxy S10. Imatge de GSMArena.com

Possible Samsung Galaxy S10. Imatge de GSMArena.com

Una de les tecnologies que farien possible aquesta revolució són els sensors d’imatge 3D, dels quals tot just en parlava ahir mateix. Aquests sensors permeten prescindir d’altres elements que poden estar presents al notch, com l’emissor d’infrarojos per a la lectura del rostre.

És pràctic?

Si fa no fa, el punch hole ho és tant com el notch: permet gaudir de més espai de pantalla, facilitant que aquesta ocupi tota la frontal del terminal, però sempre hi és.

Això significa que sempre veurem un punt negre en un marge de les fotografies o el vídeo que estiguem veient a la pantalla del telèfon. Això si, serà una cosa tan marginal que probablement ni ens n’adonarem que és allà.

Guillem Alsina
Etiquetes: