OLO: converteix el teu smartphone en una impressora 3D

Compartir

Amb tan sols una aplicació instal·lada, podrem imprimir un objecte petit gràcies a aquesta impressora portàtil.

La seva forma és la d’una capsa rectangular pensada per encabir-hi el nostre smartphone, però tampoc no gaire més gran tret d’en sentit vertical, per tal de ser fàcilment transportable, i lleugera (amb prou feines mig quilo). La posem sobre una taula, hi fiquem el mòbil a dins, i en una estona tindrem que ens haurà imprès un objecte en 3D.

Aquesta mena de “capseta màgica” no és més que l’OLO, la impressora 3D que disposa d’una tecnologia especial basada en la llum per a poder imprimir petits objectes a partir d’un plànol guardat al nostre smartphone i emprant aquest aparell com a base per fer la impressió.

A nivell de terminal, podem emprar pràcticament qualsevol smartphone de gairebé qualsevol marca que munti les plataformes Android, iOS (iPhone) o Windows. Això si, ha de tenir la pantalla plana (descartats, doncs, els Samsung Galaxy Sx EDGE) i d’una mida de fins a aproximadament les 5,5 polzades.

En el terminal ens caldrà instal·lar-hi una aplicació que serà la que guiarà la impressió. A partir d’aquí, el procés és tan senzill com omplir de resina la impressora, col·locar-hi el telèfon amb l’app funcionant, tancar l’OLO i esperar.

El material amb el qual imprimeix l’OLO és específic, creat pel mateix equip de desenvolupament responsable de la impressora, i que han anomenat Daylight Resins (resines de llum de dia).

La impressora disposa d’una carcassa resistent amb un acabament en neoprè per tal de permetre-li absorbir cops i impactes, pel que està pensada per al seu transport, per dur-la amb nosaltres a qualsevol lloc i dins d’un equipatge o una motxilla.

L’alimentació li ve de quatre piles AA, el que fa que la puguem emprar en qualsevol lloc i moment, podent prescindir d’endolls.

El principal problema d’aquesta tecnologia? La velocitat; l’OLO és realment lenta, ja sigui en comparació amb la resta d’impressores 3D del mercat, o fins i tot en termes absoluts: per fer una peça d’un centímetre d’alçada, el temps que triga és de tres quarts d’hora.

Això vol dir que, en ficar-hi el mòbil, hem d’anar amb compte que aquest tingui prou bateria per aguantar tota la impressió amb la pantalla engegada (la pantalla és l’element responsable de la major part de la despesa energètica en un dispositiu mòbil), o bé mantenir-lo connectat a un carregador mentre duri tot el procés.

El preu d’aquesta impressora no és car: 99 dòlars

Guillem Alsina
Etiquetes: