OnePlus ensenya un prototipus de telèfon 5G al MWC 2019

OnePlus al Mobile World Congress 2019
Compartir

OnePlus, coneguda pels seus terminals de gamma alta però preu ajustat, ha aprofitat la cita barcelonina per presentar un prototipus de terminal compatible amb la xarxa 5G, basat en el microprocessador Snapdragon 855.

Precisament, OnePlus exposa el seu terminal a l’estand de Qualcomm, fabricant de la gamma Snapdragon de processadors d’arquitectura ARM per a smartphones. El model 855 d’aquesta família és compatible amb mòdems 5G com el Snapdragon X50 (que és el que empra OnePlus) de la mateixa companyia, i ha esdevingut un cavall de batalla per als fabricants que volen implementar compatibilitat 5G en els seus dispositius.

És el cas també d’LG, per exemple, que la tarda del diumenge 24 de febrer va presentar el seu primer terminal 5G, equipat també amb el Snapdragon 855.

Per cert que a l’estand de Qualcomm, el dispositiu de OnePlus es troba parcialment amagat per una funda, ja que és un dispositiu sobre el qual s’està treballant i que encara no es pot donar a conèixer.

OnePlus ensenya un prototipus de telèfon 5G al MWC 2019

La connectivitat, la protagonista

Què s’ha vist, doncs d’aquest terminal? Senzillament una demostració de la tecnologia de connectivitat. Per exemple, el que s’anomena cloud gaming i que consisteix en connectar-se des del mòbil amb una granja de servidors que estan executant jocs, i fer servir el telèfon com a pantalla i comandament, amb tot el processament al núvol, en aquesta granja de servidors.

La 5G presenta una latència pràcticament inexistent, juntament amb una alta velocitat de transferència de dades, fet que permet als dispositius que hi siguin compatibles descarregar vídeo d’alta qualitat (i, per tant, molt pesant a nivell de quantitat de dades), i interactuar amb la part remota en temps real.

En una altra àrea de la demostració, un altre dispositiu de OnePlus mostra, en temps real, els missatges que la gent envia des de la web habilitada especialment per OnePlus per a aquest esdeveniment.

Guillem Alsina
Etiquetes: