OnePlus vol ser la primera en comercialitzar un terminal 5G a Europa

OnePlus, la primera en llançar un terminal 5G a Europa amb el processador Qualcomm Snapdragon 855
Compartir

La fabricant xinesa OnePlus ha donat a conèixer la seva intenció de ser la primera a posar a la venda un smartphone amb mòdem 5G al vell continent.

L’anunci s’ha produït en el marc Qualcomm Snapdragon Technology Summit, on precisament aquesta setmana s’hi ha presentat el nou xip Snapdragon 855, el primer del món compatible amb la 5G, i del qual en parlàvem ahir.

Del terminal, els directius de OnePlus no n’han desvelat cap detall tècnic, tan sols l’ús del xip de Qualcomm, i que el llançament comercial es produirà a la Gran Bretanya a través de l’operadora mòbil EE, propietat de British Telecom (BT).

Aquesta operadora té plans per desplegar les seves xarxes 5G a setze ciutats britàniques al llarg del 2019, començant per les quatre capitals (Londres, Edimburg, Cardiff i Belfast) més Manchester i Birmingham.

A més, ambdues empreses també han anunciat un acord en R+D per a la 5G, amb el qual buscaran oferir la millor experiència als usuaris de la nova connectivitat.

La 5G treballa a nivell tècnic d’una manera diferent de la 4G, pel que calen xips específics que permetin connectar-se a la nova xarxa. El Snapdragon 855 de Qualcomm és el primer que estarà disponible comercialment.

Un moment de la conferència de OnePlus

Un moment de la conferència de OnePlus

OnePlus treu pit

A més de l’anunci del futur terminal, la marca xinesa també ha presumit de les seves xifres: segons un estudi de Counterpoint, OnePlus es troba entre les cinc millors marques del món de telèfon intel·ligents Android de gamma alta.

A més, també té -segons afirmen des de la mateixa companyia- la quota de mercat més gran en el segment prèmium a l’Índia, un mercat en creixement i que pot ser molt influent en el futur. I, als Estats Units, s’ha associat amb T-Mobile per vendre el OnePlus 6T, el seu darrer terminal.

Això li ha donat accés a una xarxa de 5.600 botigues repartides per tota la geografia nord-americana.

Guillem Alsina
Etiquetes: