OrCam MyEye, les ulleres per a les persones amb discapacitat visual

Compartir

Les noves ulleres OrCam My Eye peremten emmagatzemar fins a 100 cares conegudes i 150 productes, a més de permetre configurar una velocitat de lectura entre 100 i 240 paraules per minut.

 

L’empresa de lents progressives Essilor distribuirà entre les òptiques espanyoles OrCam MyEye, un dispositiu que permet a les persones cegues reconèixer amb deficiència visual, llegir en temps real i reconèixer cares conegudes. El seu funcionament és possible gràcies a una càmera col·locada a la muntura dreta de les ulleres i connectada a un altaveu que converteix la informació visual en àudio a temps real.

 

A Espanya hi ha gairebé un milió de persones amb alguna discapacitat visual. L’objectiu de la companyia és “millorar vides” i “facilitar” la independència per poder manejar-se en “situacions quotidianes segons ha explicat Essilor en un comunicat. Per llegir amb les seves ulleres, l’usuari haurà de senyalar el text imprès amb el dit -tant en paper com en pantalla- perquè OrCam l’identifiqui i el transmeti a través d’un missatge de veu per l’auricular. L’aparell està habilitat per poder reconèixer rostres i objectes prèviament registrats, així com bitllets de curs legal.

 

Però les ulleres presenten una doble modalitat. Per una banda, OrCam My Eye tant facilitar la lectura com reconèixer productes o cares, mentre que per una altra banda, My Reader només està habilitat per identificar textos escrits.  Amb una autonomia d’un dia i un temps de càrrega de quatre hores, el dispositiu només pesa 31 grams i és capaç d’emmagatzemar fins a 100 cares i 150 productes, a més de permetre configurar una velocitat de lectura entre 100 i 240 paraules per minut.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)