“Parental Click” es converteix en la primera app de control parental amb proves legals

Compartir

“Parental Click” és la primera aplicació de control parental que permet obtenir proves legals en cas de judici, la qual cosa facilita a la família d’un menor anticipar i prevenir possibles casos d’assetjament sexual, cibernètic i “bullying”.

 

L’advocat Pedro Valle ha desenvolupat l’aplicació “Parental Click”, una eina que permet prevenir possibles casos d’assetjament sexual, cibernètic i “bullyng”.  L’app s’ha convertit en la primera de control parental que permet obtenir proves legals en cas de judici, la qual cosa facilita a la família d’un menor anticipar-se. El projecte compta amb el suport dels prestigiosos experts en psicologia infantil, adolescent i familiarPsiconueve’ i de la consultora tecnològica Grup Hasten.

 

Actualment, les estadístiques a Espanya diuen que tres de cada cinc casos que arriben a la sala penal del Tribunal estan relacionades amb assetjament a menors. Les probes que no s’obtenen de forma legítima i legal son desestimades, allargant el procés judicial i reduint les possibilitats d’obtenir una sentencia favorable.

 

Control consentit

L’objectiu principal de l’aplicació és permetre als pares dur a terme un control consentit dels seus fills en el dia a dia i prevenir de forma eficaç i legal aquests casos. Fins ara, les úniques eines disponibles eren aplicacions espia que incloïen un sistema de filtratge de contingut. Aquestes aplicacions han ajudat molts pares a conèixer situacions que perjudiquen als seus fills, però no ajuden de forma eficaç a resoldre-ho. En cas de detectar un fet denunciable, els pares primer hauran de justificar la seva actuació i mostrar com s’ha obtingut aquesta informació. “Parental Click” està dissenyada perquè tota la informació que obtinguin els pares pugui constituir una prova processalment legítima dels fets ocorreguts. En cas necessari, la seva acció judicial serà més breu i amb majors garanties d’èxit. És a dir, no vulnera els drets de l’acusat, ni el dret a la intimitat del menor o del secret de les telecomunicacions.

 

Funcions

En cas d’abús o agressió, el menor compta amb un recurs que pot activar en l’app anomenat “Botó del Fort”. D’aquesta manera, només amb agitar el telèfon s’activen els sistemes de geolocalització i enregistrament d’imatge i so amb la idea d’obtenir proves legítimes de l’ocorregut. La geolocalització permet identificar a més el lloc exacte dels fets, un element  clau en un procés judicial, segons Valle, ja que determinarà qui ha d’assumir el cost d’una possible indemnització. “Parental Click” té també diferents funcionalitats que es poden activar en funció del consentiment dels fills.

ep_parental_click_bullying_ciberbullying_acoso_menores_internet_aplicacion_app_620x350

 

Com obtenir-la

Per obtenir-la, el pare o la mare s’ha de registrar a la web (fent clic aquí) i descarregar l’aplicació al mòbil Android del fill. Davant situacions puntuals d’alt risc, es podrà activar el “mode pcult” sense infringir la llei.

Parental clic 1

 

En el futur, Valle contempla la possibilitat d’afegir un servei jurídic directe per a famílies que necessitin assistència judicial o de negociació entre les parts involucrades.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: