Pause, el carregador que et permet… desconnectar!

Compartir

Encara que sembli una paradoxa, així és. De fet, és un carregador inalàmbric, així que tècnicament no necessita de la connexió d’un cable físic, complint en certa mesura amb la premisa de que et permet desconnectar, però en aquest cas no estem parlant d’una connexió física en l’àmbit tecnològic, si no de la teva desconnexió com a persona, del teu estrés degut a les tecnologies que ens mantenen hiperconnectats, sempre en línia.

És veritat: més o menys, tots estem enganxats al mòbil, perquè realment és un dispositiu útil que ens facilita tant la feina com mantenir-nos connectats amb aquells qui estimem, d’una forma senzilla i que cap a la butxaca. Però, al mateix temps, estem a la que salta amb les notificacions, i fins i tot l’agafem en moments socialment “incòmodes”, com quan ens trobem enmig de gent desconeguda a la qui, d’altra manera, potser hauríem de mirar als ulls en algun moment, com és en viatjar en un vagó de tren o coincidir en un ascensor.

Pensant en recuperar els moments de desconnexió, i que amb el sol gest de posar el telèfon en mode de no molestar no n’hi ha prou perquè amb la pantalla girada cap a nosaltres és fàcil caure en la temptació de fer quelcom amb el mòbil, els responsables de Pause han recorregut a l’enginyeria per aconseguir construir el primer y únic (que se sàpiga) carregador sense fils capaç de carregar el nostre terminal quan aquest es troba girat amb la pantalla mirant cap avall.

Pot semblar mentida i, de fet, a mi em va costar de creure que aquest simple gest desemboqués en una millora de la salut (per petita que aquesta pugui ser) a partir de l’eliminació d’una part de l’estrès provocat pel telèfon mòbil, però els mateixos creadors de l’aparell afirmen que “vam aprendre com ajuda una acció física a construir la força de voluntat per mantenir-nos allunyats del telèfon“. Aquesta acció física és, naturalment, el capgirar-lo per a què la pantalla quedi mirant cap avall.

Pause es va finançar al lloc web de micromecenatge Indiegogo en només 24 hores, y segons afirmen també els seus mateixos responsables, ja tenen com a clients empreses que els han demanat diverses unitats per equipar les seves sales de conferències, de manera que els qui s’hi reuneixen puguin “desconnectar” mentre parlen. Ah, si, i carregar el mòbil!

El carregador sense fils Pause és compatible amb l’estàndard Qi, el que ens permet emprar-lo amb un bon grapat de terminals Android de diferents fabricants, com els Samsung Galaxy S9/S9+, Note 8 i 9, Galaxy S8/S8+, LG G6/G6+, o diversos terminals de marques com HTC, Huawei o Asus per esmentar-ne algunes, a més dels darrers models de l’iPhone d’Apple, que funcionen amb la plataforma pròpia de la companyia de la poma.

Fins i tot el pots fer servir sense tenir càrrega sense fils nadiua en el terminal, car pots demanar (de manera totalment gratuïta), una membrana que es fixa a la part posterior del mòbil i es connecta al port de càrrega, fent la feina de captació de l’energia alliberada pel carregador.

L’acabat del carregador, en fusta de roure, també reconforta a la vista i dóna un tacte suau que contribueixen a la sensació de manteniment de la tranquilitat i desconnexió.

 

via GIPHY

 

 

Guillem Alsina
Etiquetes: