Paymo, el primer smartphone-cartera veritablement digital

Compartir

Algunes carteres fan feredat; curulles de carnets, targetes de visita i altres documents, costa treball ja no només trobar-hi alguna cosa, sinó fins i tot ficar-les a la butxaca. Per això ha nascut Paymo, la cartera 100% digital llançada pels mateixos responsables dels comunicadors Gemini i Cosmo.

Bé, néixer, néixer, el que és néixer… diguem que ha estat concebut, i ara busca arribar a un part satisfactori a través d’una campanya de micromecenatge que s’està duent a terme al servei d’Indiegogo.

Fa falta un dispositiu que faci de cartera digital? En principi, aquesta hauria de ser una tasca destinada al smartphone, aparell que ha de ser no només un telèfon, sinó també esdevenir el nostre moneder mercès als pagaments mitjançant NFC, i també portador de la nostra identitat mitjançant un DNI electrònic pur i dur, i fins i tot clauer que ens permet obrir la porta de casa.

Per això, el Paymo no és només una cartera virtual, sinó que també fa de telèfon mòbil/smartphone, encara que fixem-nos bé en el concepte: és una cartera que fa de telèfon, i no un telèfon que també pot fer de cartera. Podríem dir que és la cartera digital per a aquells que no li donen gaire importància al telèfon, ja que té una mida més petita i unes prestacions inferiors en matèria de smartphone.

En tenir menys prestacions el seu consum energètic és també inferior, comptant amb una bateria que pot arribar a durar tot un mes entre càrrega i càrrega.

Les funcionalitats que pot dur a terme el Paymo

Les funcionalitats que pot dur a terme el Paymo

Preparat per operar arreu del món

A la Xina s’utilitza més el pagament mitjançant codis QR que no pas emprant la tecnologia NFC. Us haig de confessar que jo, això, no ho sabia, m’ho van descobrir la gent de Planet Computers explicant-me el que és el Paymo.

Aquest giny, aquesta cartera digital, està preparada per operar tant amb NFC i, per tant, amb serveis com Google Pay, VISA o MasterCard, fins a fer-ho amb els codis QR d’AliPay o de WeChat.

Per a això últim, el Paymo està equipat amb una càmera de fotos, ja que per poder treballar amb codis QR, els ha de poder “veure”. A més, també està equipat amb un altaveu, i la seva part frontal presenta tres botons: un que ens permet pagar, un altre per a transferir, i un tercer per obtenir el balanç del nostre compte.

A la part posterior, hi podem trobar un sensor d’empremtes dactilars, de manera que ens garanteix la seguretat de les nostres dades.

A banda de les finances i les targetes de crèdit, també està pensat per gestionar carnets de fidelització (com les targetes dels supermercats, cinemes, i altres comerços o institucions) o els passis d’embarcament a avions o trens.

Un maquinari semblant a un smartphone

Basat en un microprocessador MediaTek MT6739 de quàdruple nucli a 1,5 GHz amb 1,5 GB de memòria RAM i 8 GB d’emmagatzematge intern, compta també amb dues càmeres, una de frontal i una de posterior, totes dues de 5 Mpx, i connectivitat Wi-Fi 802.11 a/b/g/n.

La pantalla davantera és de tipus IPS, en color i multitàctil, amb una resolució de 640×960 píxels. També inclou un slot per a targeta nano SIM, que ens permet comunicar-nos amb Internet per dur a terme l’operació bancària.

Tot aquest conjunt de maquinari és gestionat per un sistema Android normal i corrent, com el de qualsevol altre telèfon mòbil intel·ligent.

Això ens permet, almenys en teoria -i és molt probable que a la pràctica també-, d’instal·lar aplicacions de pagament de bancs d’aquí, de manera que podem personalitzar el Paymo amb els sistemes de pagament dels bancs amb els quals treballem.

Guillem Alsina
Etiquetes: