Pear OS: cor Linux, pell de Mac OS X

Compartir

L’aparença gràfica d’aquesta distribució del sistema del pingüí és idèntica a la del Mac OS X.

Actualització 16/5/2016: Pear OS ha canviat de nom a Gmac Linux.

El que poden fer un conjunt d’icones, un fons de pantalla i uns quants programes si se saben tractar i treballar bé: obrim una finestra en el Finder, creem una carpeta, hi copiem uns fitxers, i llavors carreguem un programa de música que té per icona una nota musical tancada en una rodona vermella i que tots reconeixem: iTunes. O potser no?

Ni el Finder és tal, ni l’iTunes ho és realment (si no el reproductor de GNU/Linux Rhythmbox), ni el que aparentment és un Mac OS X en tota regla l’és realment. De fet, ens hauríem d’haver fixat en el logotip que trobem a la part esquerra de la barra superior per adonar-nos-en que si bé sembla una poma mossegada, en realitat es tracta d’una altra fruita: una pera.

Ens trobem davant de Pear OS, una distribució GNU/Linux que mimetitza gairebé a la perfecció l’entorn del Mac OS X, si no és per alguns detalls com el del logotip i la distribució de certs menús. Un cop hi comencem a treballar ja veurem les evidents diferències, però la primera impressió és que estem davant del sistema operatiu d’Apple.

L’actual Pear OS no és una distribució que surti del no-res, sinó que beu de les fonts d’una distro que s’anomenava de la mateixa manera, que fou adquirida i que actualment està “desapareguda”.

L’actual versió, numerada com a 9.3, ha estat desenvolupada per particulars (cal pensar que usuaris de l’antiga distribució que volen mantenir el projecte viu) basant-se en Ubuntu 14.04. Es pot descarregar des de la coneguda pàgina web SourceForge.

A l’hora d’instal·lar-lo m’he trobat amb el problema que el procés és lent i no m’ha acabat correctament en cap dels dos ordinadors en els quals ho he intentat. Això no vol dir que no us hagi d’acabar de forma correcta a vosaltres, però haureu de tenir en compte que pot fallar en la fase final.

En canvi, el mode d’execució com a distribució Live funciona perfectament i, com a prova, la galeria fotogràfica que us deixo tot seguit i que us permetrà apreciar la semblança entre Pear OS i Mac OS X.

Guillem Alsina
Etiquetes: