Pebble ens aclareix el perquè de la diferència de preus

Diferents models de Pebble
Compartir

Els impostos, duanes i enviament, inclosos en el preu per a Europa, culpables de la diferència, tot i que des de Pebble estan treballant per homologar els preus amb la resta del món.

Ahir ens fèiem ressò en aquesta mateixa pàgina de la rebaixa en el preu del rellotge intel·ligent Pebble que, curiosament, afectava a tot el món tret de la Unió Europea.

Estranyats, ens vam posar en contacte amb Pebble per preguntar sobre l’assumpte, del qual ja en teníem un indici gràcies a Twitter, malgrat que amb una explicació no prou desenvolupada:

La resposta de Pebble, a través de la seva representant de premsa, ha estat:

El preu per a la Unió Europea del Pebble (129 euros) i el Pebble Steel (229 euros) ara inclou impostos (VAT) i totes les despeses de duanes i importació pagades, essent enviats des d’un nou partner de distribució a Europa. Prèviament, les comandes per a Europa eren enviades des de Hong Kong, portant als compradors a haver de lluitar amb duanes, drets, impostos i honoraris de corretatge pel seu compte. Ara, aquestes despeses han estat incorporades als nostres preus per a Europa per tal de simplificar i accelerar l’experiència de compra en tots els àmbits

És probable que, en un futur a mitjà termini, aquesta situació fins i tot es “normalitzi” més, baixant els preus dels smartwatches Pebble a Europa fins homologar-los amb els dels Estats Units i la resta del món.

Mentre, quina és la meva recomanació? És impossible saber quan passarà això, però si el Pebble no és una compra essencial per a tu, el meu consell és que esperis als esdeveniments. Pot ser que des de l’empresa vulguin “solucionar” aquest “problema” abans de la campanya nadalenca, per a la qual es preveu que els smartwatches poden ser el regal tecnològic estrella -almenys mediàticament, una altra cosa serà a nivell de compres- i, és clar, Pebble no voldrà perdre terreny davant dels seus immediats competidors, tota la “flota” de dispositius amb Android Wear i l’Apple Watch.

Tot i això, si tens la imperiosa necessitat de tenir a les teves mans el Pebble clàssic o el més sofisticat model Steel, no et puc dir exactament (ni ho faran des de la mateixa Pebble) quan baixaran els preus, així que… la decisió queda a les teves mans, però sigues conscient que els preus poden baixar tot just dies després de que realitzis la teva adquisició. No et deprimeixis.

La voluntat de Pebble sembla ser clarament la de baixar preus a Europa. Suposo que el tema de duanes no és fàcil, pel que és impossible dir amb seguretat quan veurem novetats al respecte.

Guillem Alsina
Etiquetes: