Pebble rebaixat a tot el món… menys a Europa

Diferència de preu substancial entre un Pebble adquirit a la Unió Europea o fora d'ella
Compartir

Mentre que als EUA i la resta del món ja es pot trobar el model bàsic per menys de 100 dòlars, per a la UE encara està a 129 euros.

Aquest és un d’aquells moments en els que desitjaria no ser europeu o, almenys, no residir en un país de la Unió Europea. O ho seria si comprar-me un rellotge Pebble fos una de les meves màximes ambicions.

Davant la imminent sortida de l’Apple Watch, Pebble ha estat una de les primeres contendents a l’arena dels rellotges intel·ligents en rebaixar els seus preus: de 129 dòlars el Pebble “normal” a 99, i de 249 el Steel a 199. I per què dic els preus en dòlars? Fàcil, perquè per a la Unió Europea els preus segueixen sent de 129 i 229 euros respectivament.

Curiosament, per a la resta del món (territoris fora dels EUA i la UE) els preus són els mateixos que per als Estats Units, i la diferència de cotització entre dòlars i euros encara engrandeix més la diferència entre ambdós preus. Comprar un Pebble a preu dels EUA/món ve a sortir per uns 60-70 euros, enfront dels 129 que costa (model bàsic) des del territori de la UE.

Desconec el motiu de la diferència, però tots aquells de vosaltres, estimats lectors, que vulgueu un smartwatch Pebble, és qüestió de tenir una mica de paciència i esperar uns dies. No crec que la companyia trigui gaire en homologar els preus del seu rellotge amb els de la resta del món, si no és que això no es tracta d’un error inadvertit fins ara.

És difícil de preveure si la resta de les marques fabricants de smartwatches baixaran també els seus preus, tot i que és possible que poc abans que l’Apple Watch arribi a les botigues, vegem algun descompte en la majoria dels models.

Pebble és un dels primers smartwatches del mercat, amb suport multiplataforma (iPhone, Android) i milers d’apps desenvolupades per una nodrida comunitat.

Actualització 3/10/2014: Hem demanat explicacions a Pebble del perquè de la diferència, i això és el que ens han contestat.

Guillem Alsina
Etiquetes: