Per què se celebra el ‘Cyber Monday’?

Cyber Monday 2018
Compartir

Un any més, hem comprovat que el Black Friday ha arrelat als nostres hàbits de compra amb el Nadal a l’horitzó; però ja deus saber – la publicitat no deixa que ens passi desapercebut – que aquest dilluns 26 de novembre és Cyber Monday. La majoria de botigues i comerços allarguen les ofertes llançades el divendres fins la nit del dilluns; però, per què se n’ha fet un dia especial?

L’origen del Cyber Monday

El seu origen és relativament recent; com a mínim, més que el del Black Friday. La terminologia en anglès ja ens dóna una pista de la seva provinença i sí, una vegada més, ens desplacem cap als Estats Units, tretze anys enrere.

El concepte va ser encunyat per la comunitat shop.org el 2005 amb l’objectiu de fomentar les compres per internet, no tan habituals per llavors com en l’actualitat. La dinàmica va tenir èxit, ja que més d’un 75 per cent dels minoristes van assegurar haver augmentat les seves vendes online durant el ‘Cyber Monday’. Amb aquestes dades, es va optar per repetir la diada i mica en mica, amb l’augment del volum de vendes, es va estendre a la resta del món.

A efectes pràctics, aquest esdeveniment comercial allarga l’efecte del ‘Black Friday’ i les seves ofertes especials en tots els sectors; encara que és un dia amb especial repercussió als de la tecnologia i l’electrònica o de productes i serveis digitals.

Sigui com sigui, si et va quedar alguna compra pendent, avui encara tens una última oportunitat! Com no podia ser d’una altra manera, després de la Black Week, Amazon celebra aquest dia amb més ofertes. Altres negocis com MediaMarkt, El Corte Inglés, La Casa del Llibre o PC Componentes són algunes de les marques que estan fent més ressò aquest dilluns.

Cyber Monday a Amazon

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: