Prepareu-vos per a l’arribada de les extensions d’Edge

Compartir

Microsoft ja està preparant l’arribada de les primeres extensions per al seu nou navegador web.

Introduït amb Windows 10, Microsoft Edge és el nou navegador web de la companyia de Redmond, amb el qual aquesta pretén substituir el ja veterà Internet Explorer, malgrat que ambdós encara conviuen per motius de compatibilitat en el nou sistema operatiu.

Edge és un programa fet des de zero, sense aprofitar res de l’antic Internet Explorer, nascut per a superar tota una sèrie de problemes de seguretat i estabilitat que al llarg de la seva vida ha anat presentant el veterà navegador web. I les extensions formen part d’aquest problema.

De fet, hi ha qui considera que les extensions dels navegadors (un element de programari del qual el nom ja deixa a entreveure que permeten afegir funcionalitats al browser) constitueixen el seu principal taló d’Aquil·les pel que fa a la seguretat i l’estabilitat, però es fan necessàries per tal de dotar al navegador de noves funcionalitats i permetre la construcció d’aplicacions més complexes a partir d’aquest.

En ser un programari nou, Edge manca d’extensions creades expressament per a ell, una situació que havia de canviar en els mesos posteriors al seu llançament, i ara sembla que el moment s’acosta.

La publicació MSPoweruser, dedicada a les diferents plataformes Windows (tant d’escriptori com mòbils, i tot allò que les envolta) informa de l’avistament d’una versió prèvia de la pàgina que ha d’oferir les extensions d’Edge, pàgina que va ser retirada per Microsoft després de la publicació de l’article.

Segons indica la publicació, ens caldrà una actualització concreta de Windows 10 per poder gaudir de les extensions en el navegador Edge, malgrat que no queda clar quina build del sistema serà la que incorpori aquests canvis necessaris.

Guillem Alsina
Etiquetes: