Previsió xinesa confirma pujada en vendes del cotxe elèctric

Contaminació a Pequín. Fotografia de l'usuari LWYang a Flickr sota licència Creative Commons
Compartir

El ministre d’industria del gegant asiàtic afirma que es preveuen el doble de vendes respecte al 2015.

Imatge de portada: contaminació a Pequín. Fotografia de l’usuari LWYang a Flickr sota licència Creative Commons

La setmana passada ens fèiem ressò d’una anàlisi de Juniper Research que apuntava a una tendència a l’alça més important del que es creia a priori del cotxe elèctric, amb una previsió de 17 milions d’unitats venudes el 2020.

Ara, i en declaracions de les quals se’n fa ressò l’agència Reuters, Miao Wei (Ministre d’Industria de la República Popular de la Xina) ha donat la primera dada que confirma la tendència a l’alça en les vendes de cotxes elèctrics apuntada en l’informe de Juniper. I és que, segons Wei, al llarg d’aquest any es vendran sobre 600.000 vehicles d’aquest tipus, el doble que l’any 2015.

La Xina pateix un greu problema de contaminació a les seves grans ciutats, com ara Pequín, un problema provocat per la forma en què s’ha dut a terme el seu desenvolupament econòmic i industrial recent, i en el qual juga un paper molt important la massiva motorització de la seva població.

El desplegament massiu del cotxe elèctric hauria de permetre començar el camí cap a redreçar la situació d’alt risc per a la salut que la contaminació està suposant en algunes de les superpoblades urbs xineses.

Guillem Alsina
Etiquetes: