Previsió xinesa confirma pujada en vendes del cotxe elèctric

Contaminació a Pequín. Fotografia de l'usuari LWYang a Flickr sota licència Creative Commons
Compartir

El ministre d’industria del gegant asiàtic afirma que es preveuen el doble de vendes respecte al 2015.

Imatge de portada: contaminació a Pequín. Fotografia de l’usuari LWYang a Flickr sota licència Creative Commons

La setmana passada ens fèiem ressò d’una anàlisi de Juniper Research que apuntava a una tendència a l’alça més important del que es creia a priori del cotxe elèctric, amb una previsió de 17 milions d’unitats venudes el 2020.

Ara, i en declaracions de les quals se’n fa ressò l’agència Reuters, Miao Wei (Ministre d’Industria de la República Popular de la Xina) ha donat la primera dada que confirma la tendència a l’alça en les vendes de cotxes elèctrics apuntada en l’informe de Juniper. I és que, segons Wei, al llarg d’aquest any es vendran sobre 600.000 vehicles d’aquest tipus, el doble que l’any 2015.

La Xina pateix un greu problema de contaminació a les seves grans ciutats, com ara Pequín, un problema provocat per la forma en què s’ha dut a terme el seu desenvolupament econòmic i industrial recent, i en el qual juga un paper molt important la massiva motorització de la seva població.

El desplegament massiu del cotxe elèctric hauria de permetre començar el camí cap a redreçar la situació d’alt risc per a la salut que la contaminació està suposant en algunes de les superpoblades urbs xineses.

Previsió xinesa confirma pujada en vendes del cotxe elèctric
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: