Programari català ajuda pacients ingressats a l’UCI

Fotografia de l'U.S. Army Corps of Engineers Norfolk District a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Facilita millores en la prevenció, el seguiment i el tractament dels malalts greus gràcies al monitoratge unificat de totes les senyals biomèdiques i de ventilació i a la capacitat d’analitzar les dades històriques gairebé en temps real.

BetterCare és un programari desenvolupat per l’empresa catalana Better Care S.L. que serà comercialitzat als hospitals de tot el món mercès a l’acord al què ha arribat amb Draeger Medical Systems, la filial nord-americana de l’alemanya Drägerwerk AG & Co.

Aquesta solució integra i creua les dades procedents dels monitors de Dräger, que controlen les constants vitals i dels ventiladors, per avaluar els pacients crítics i poder oferir-los els tractaments més adequats, solucionant dues problemàtiques que fa temps que arrosseguen les Unitats de Cures Intensives (UCI).

La primera d’aquestes problemàtiques consisteix en la dificultat del seguiment i recollida dels diferents paràmetres que es monitoritzen del pacient donat l’ús de protocols de comunicació propietaris i incompatibles entre els diversos equips que són emprats a les UCIs.

D’altra banda, la impossibilitat de la revisió històrica de les dades del pacient, sincronitzades i completament integrades amb els sistemes d’informació hospitalaris.

les dades poden ser enviades a un monitor muntat al peu del llit, o bé a qualsevol dispositiu amb HTML5 habilitat, un format estàndard i que permet que el personal mèdic les pugui veure en un dispositiu mòbil a mesura que es mou per l’hospital.

No només facilita la tasca del personal mèdic si no que, a més, també col·labora en la recerca en l’àmbit mèdic i hospitalari, ja que les dades recollides enriqueixen aquelles que, per separat, rebien els equips d’R+D.

El desenvolupament d’aquest programari ha estat liderat per la Corporació Sanitària del Parc Taulí de Sabadell. Aquesta entitat, conjuntament amb Better Care S.L. estan negociant l’ús de BetterCare en diversos projectes de recerca i desenvolupament en institucions capdavanteres en medicina a nivell mundial.

Imatge de portada de l’U.S. Army Corps of Engineers Norfolk District a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: