Project Ara ja té un prototip funcional

Compartir

Es mostra en un vídeo publicat al canal de YouTube de PhoneBlocks. De moment segueix sense haver-hi data de llançament per als primers smartphones modulars, tot i que aquesta es podria donar al llarg de la primera meitat del 2015.

Us en recordeu del Project Ara, el telèfon intel·ligent que es munta i es desmunta com un Mecano, permetent actualitzar components individuals? Fins ara, era poc més que un concepte del qual, per fi, n’hem pogut veure un prototip fet realitat.

Ha estat en el canal de YouTube de Phoneblocks, en el qual ens han ensenyat un prototip funcional que, segons podem llegir en la publicació tecnològica nord-americana The Verge, es veu més estable que el prototip mostrat a la Google I/O, ja que aquest cop, el ​​terminal arrenca Android i permet realitzar amb ell un seguit d’accions.

El llançament dels primers smartphones modulars es podria produir en algun moment de la primera meitat de l’any vinent, tot i que per ara aquesta teoria queda com una conjectura basada en declaracions de responsables de Google.

El sistema que els equiparia seria Android 5.0 Lollipop, tot i que encara no se sap si serien fabricats per la mateixa Google i es vendrien sota el nom comercial de Nexus, per exemple, o bé si la companyia del cercador té la intenció de subcontractar la seva fabricació o, fins i tot, de llicenciar la tecnologia a tercers.

El gran avantatge d’aquests terminals és que podem ampliar-los com en els PCs clàssics, en els quals i si, per exemple, ens mancava memòria RAM, li compràvem noves plaques de memòria sense haver de canviar la resta dels components.

Els seus possibles handicaps? La manca d’aquest tipus de cultura en molts usuaris i la seva estètica, que potser els faria allunyar-se d’una massa de consumidors que es decanten en bona part per aquest factor.

El paper dels early adopters podria ser, aquí si, molt important si demostren al món que els dissenys són segurs i no es desmunten amb el cop més lleuger, a més de ser plenament funcionals i oferir bon rendiment.

Guillem Alsina
Etiquetes: