Publicada CyanogenMod 13.0

Compartir

Basada en Android 6.0, ofereix tots els avantatges de la nova versió del sistema, com el mode d’estalvi d’energia Doze, però en un entorn més lleuger.

CyanogenMod, la ROM alternativa d’Android per a smartphones i tablets més populars, ha anunciat la publicació de la seva versió 13.0, que ja es pot descarregar des de la seva web.

El sistema està basat en Android 6.0.1, amb les corresponents novetats que aporta aquest com el gestor de bateria Doze, el qual permet estalviar bateria entrant en un mode de baix consum quan no emprem el terminal de manera activa.

Podem trobar tot el llistat detallat dels canvis que introdueix CM 13.0 a l’anunci online de la disponibilitat d’aquesta nova versió.

Què cal tenir per instal·lar CyanogenMod?

En primer lloc un dispositiu compatible, ja sigui un smartphone o un tablet, i aquest ha de tenir el carregador d’inici (bootloader) obert. Aquest darrer punt requereix una petita intervenció tècnica que té certa dificultat per a la majoria dels usuaris, i que és millor que realitzi algú que tingui coneixements en la matèria, malgrat que al lloc web de CyanogenMod hi ha una completa base de dades de terminals suportats que explica el procediment per obrir el bootloader de cadascun d’ells seguint una sèrie de passes senzilles.

Què ens ofereix CyanogenMod? Doncs un sistema operatiu Android més proper al stock (és a dir, l’Android sense personalitzacions del fabricant ni de l’operadora) i per tant més lleuger i pur, que el que trobem en altres terminals, principalment els de les grans marques.

En aquesta plataforma també hi manquen els programes i serveis que els fabricants acostumen a incloure-hi per tal de “capturar” els usuaris en el seu ecosistema.

Guillem Alsina
Etiquetes: