Publicada nova compilació d’Android Marshmallow per a PC

Compartir

No arriba encara ni tan sols a versió beta, però és important que el projecte Android-x86 continuï en aquesta línia. Us n’expliquem el perquè.

El projecte Android-x86 ha publicat, a través dels seus fòrums, una nova compilació d’Android 6.0 Marshmallow per a PC. Aquesta compilació no arriba encara ni a ser una versió release candidate (pas previ a la beta), pel que no és recomanable per a un ordinador que s’hagi de fer servir per a treballar, sinó només per a proves.

De fet, i en els tres ordinadors en els quals l’he provat, no ha passat de la pantalla inicial en la qual demana a l’usuari si vol arrencar una versió live del sistema, o bé instal·lar-lo, amb les opcions corresponents.

Quina importància té aquesta nova compilació? És un pas més en l’evolució d’Android-x86, una branca del sistema operatiu de Google de la qual se n’ha adaptat el codi font per a funcionar en un ordinador PC que munti un microxip compatible amb el joc d’instruccions x86 o x86-64 i que, per tant, pugui funcionar en un ordinador qualsevol.

Però si ja tenim Remix OS que fa aquesta funció i amb l’entorn gràfic adaptat a l’ús en un ordinador, per què necessitem l’Android-x86? No ens confonem, no només no són projectes mútuament excloents, sinó que Remix OS es basa, de fet, en Android-x86, al qual pren com a base per després afegir al sistema una capa personalitzada per a facilitar-ne l’ús amb un teclat i un ratolí.

Ara per ara, Remix OS es basa en la versió 5 d’Android, pel que de fer funcionar la 6 de manera satisfactòria, la plataforma de programari de Jide no perdria pistonada respecte a l’Android per a dispositius mòbils (smartphones i tauletes tàctils), per als quals és qüestió de pocs mesos que sigui presentat Android N (nom de la que seria la versió 7.0 del sistema).

 

Guillem Alsina
Etiquetes: