Pujada de preus a l’App Store

Rètol a l'entrada del campus d'Apple. Imatge de Dennis Brekke a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Ja és real: Apple acaba de completar el que ningú volia veure, la pujada de preus a l’App Store és una realitat i no hi ha marxa enrere. Aquesta mesura ha estat causada per les noves lleis que afecten de manera directa als impostos que hi ha en el lloc que realitzem la compra de l’aplicació o joc.

Tota aquesta decisió té un culpable i Apple només pot fer que afirmar amb el cap i realitzar els canvis. Els afectats, com sempre, els usuaris finals. La companyia hauria enviat un correu informatiu als desenvolupadors per avisar de la pujada de preu que afectarà al preu de l’aplicació i també a les compres in-app (les compres que realitzeu dins de l’aplicació o joc).

Un exemple clar serà veure el preu d’una aplicació: ahir a 0,89 cèntims i avui ja la podem trobar a 0,93 cèntims o fins a 0,99 cèntims d’euro.

Només ens afecta a Catalunya?

No, aquest cop no estem nosaltres sols. Aquesta nova normativa afecta a tota la Unió Europea, Noruega i Canadà.

Motiu real?

Fins a la data, Apple cobrava l’IVA més baix possible per donar les aplicacions a un preu assequible tot mantenint la seu dels cobraments a un país determinat amb un nivell impositiu baix. Aquest era Luxemburg i, ara, amb la nova llei, s’ha d’acatar la normativa de cada estat, per tant passarà a cobrar un 21% d’IVA que té l’Estat Espanyol.

La pregunta que ens fem és: vigileu amb el preu de l’aplicació o, si us agrada, la compreu costi el que costi?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: