Qualcomm col·labora amb Google per portar Android als cotxes

Compartir

Ambdues companyies segellen un acord per ajudar els fabricants automobilístics a integrar les darreres tecnologies en els seus vehicles.

Qualcomm té els microprocessadors dedicats al sector automobilístic, i Google té la plataforma de programari. Junts, buscaran convèncer els fabricants de vehicles rodats per tal que adoptin aquestes tecnologies en els seus cotxes, furgonetes i vehicles rodats de tota mena.

L’anunci ha estat realitzat després que es donés el tret de sortida a la Google I/O i s’expliquessin les novetats d’Android Auto, la plataforma de Google basada en Android per a la creació de solucions de les anomenades d’infotainment (una construcció en anglès producte d’unir les paraules informació i entreteniment).

Aquestes solucions consisteixen tant en ajudes a la conducció (mapes, serveis de GPS i guiat per veu,…) com entreteniment dels passatgers a bord del vehicle.

Qualcomm hi posa la part del maquinari, amb CPUs i GPUs (xips de processament general i xips gràfics respectivament), així com mòdems per connectar-se a 3G/4G preparats per treballar en vehicles en moviment a altes velocitats.

Tot aquest maquinari difereix respecte al que podem tenir en els nostres telèfons mòbils intel·ligents, televisors o altres aparells, en el fet que l’ús en cotxes els requereix unes característiques i certificacions especials.

Actualment, la indústria automobilística es troba en ple procés d’adopció de les novetats tecnològiques en ajudes a la conducció i entreteniment, un pas previ a l’adopció massiva dels cotxes autoconduits que han de venir en el futur.

Guillem Alsina
Etiquetes: