Qualcomm col·labora amb Google per portar Android als cotxes

Compartir

Ambdues companyies segellen un acord per ajudar els fabricants automobilístics a integrar les darreres tecnologies en els seus vehicles.

Qualcomm té els microprocessadors dedicats al sector automobilístic, i Google té la plataforma de programari. Junts, buscaran convèncer els fabricants de vehicles rodats per tal que adoptin aquestes tecnologies en els seus cotxes, furgonetes i vehicles rodats de tota mena.

L’anunci ha estat realitzat després que es donés el tret de sortida a la Google I/O i s’expliquessin les novetats d’Android Auto, la plataforma de Google basada en Android per a la creació de solucions de les anomenades d’infotainment (una construcció en anglès producte d’unir les paraules informació i entreteniment).

Aquestes solucions consisteixen tant en ajudes a la conducció (mapes, serveis de GPS i guiat per veu,…) com entreteniment dels passatgers a bord del vehicle.

Qualcomm hi posa la part del maquinari, amb CPUs i GPUs (xips de processament general i xips gràfics respectivament), així com mòdems per connectar-se a 3G/4G preparats per treballar en vehicles en moviment a altes velocitats.

Tot aquest maquinari difereix respecte al que podem tenir en els nostres telèfons mòbils intel·ligents, televisors o altres aparells, en el fet que l’ús en cotxes els requereix unes característiques i certificacions especials.

Actualment, la indústria automobilística es troba en ple procés d’adopció de les novetats tecnològiques en ajudes a la conducció i entreteniment, un pas previ a l’adopció massiva dels cotxes autoconduits que han de venir en el futur.

Qualcomm col·labora amb Google per portar Android als cotxes
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: