Qualcomm presenta el nou Snapdragon 855 amb mòdem 5G

Qualcomm Snapdragon 855
Compartir

Què diferencia un smartphone 5G d’un que no ho és? el mòdem. I, per facilitar l’aprofitament de la futura nova generació de connectivitat, Qualcomm ha presentat en societat el Snapdragon 855, el seu proper microprocessador de gamma alta.

Alguns dissenys presentats aquest any ja l’incorporaven, com és el cas del Royole FlexPai, malgrat que només es comercialitzaran al llarg de l’any vinent.

El nou microxip fou presentat ahir en el marc del Snapdragon Technology Summit, l’esdeveniment de Qualcomm per a integradors i desenvolupadors.

Aquest xip integrarà el primer mòdem d’accés a la xarxa 5G mitjançant la Nova Radio (NR), la qual proporciona velocitat Gigabit, baixa latència, i retrocompatibilitat amb les xarxes 4G i 3G. Les peces encarregades de realitzar la comunicació amb la xarxa són el mòdem X50 5G i l’antena d’ona mil·limètrica QTM052.

Podrem començar a tastar la 5G a partir de l’any vinent

S’espera que els primers desplegaments de la xarxa 5G tinguin lloc al llarg de l’any vinent 2019, malgrat que serien més proves de la tecnologia en entorns reals que no pas desplegaments comercials.

Els Jocs Olímpics que s’han de celebrar a Tòquio el 2020 haurien de ser, també, l’escenari del primer ús comercial massiu de la 5G.

En ser la capital mundial de la mobilitat, Barcelona hauria de ser també un camp de proves per a la nova generació de xarxes mòbils. Haurem d’esperar què ens diuen els màxims responsables sobre les proves en viu a la ciutat comtal.

Qualcomm Snapdragon 855Més competència per a Qualcomm

El xip arriba en un moment en el qual a la fabricant nord-americana li està creixent la competència; si fa uns anys era l’única productora important de processadors per a smartphones, ara alguns fabricants de terminals opten per fer-se ells mateixos els xips.

És el cas de Samsung, que disposa de la gamma Exynos, o de Huawei, que té els Kirin de la seva subsidiària HiSilicon. Sense esmentar MediaTek, que li va prenent clients en les gammes baixes i mitjanes.

En aquest escenari, és important per a Qualcomm mantenir un avantatge tecnològic, i en aquest cas, tenir amb el Snapdragon 855 el primer micro amb compatibilitat 5G pot ser un diferencial important.

No obstant això, és més que probable que la resta de fabricants vagin incorporant aquesta funcionalitat al llarg dels mesos vinents.

No només 5G

El nou Qualcomm Snapdragon 855 també integra acceleradors d’intel·ligència artificial, els quals es fan servir, per exemple, per a les funcions de postprocessat de les fotografies preses amb les càmeres.

En aquest cas, la funcionalitat d’acceleració de la IA ofereix el triple de rendiment que en la generació precedent dels xips de la mateixa Qualcomm, segons han informat responsables de la companyia.

Per als jocs -les apps que requereixen més potència i consum per part dels smartphones- aquest xip incorporarà les Snapdragon Elite Gaming, una sèrie de funcionalitats que en milloraran el rendiment.

I, per facilitar als fabricants la tasca d’integració del sensor d’empremta digital a sota la pantalla, els fabricants disposen del Qualcomm 3D Sonic Sensor, una solució de sensor connectat al nou Snapdragon 855 que empra la tecnologia de lectura per ones ultrasòniques.

Guillem Alsina
Etiquetes: