Quantes vegades consultem el mòbil durant el dia?

Compartir

Al segle XXI sortir de casa amb el telèfon mòbil és tant important com anar vestit i calçat, en molts casos no fer-ho suposa tot un drama.

Si sou posseïdors d’un telèfon intel·ligent segur que teniu configurades aplicacions de missatgeria instantània, xarxes socials, correus electrònics entre molts d’altres i això fa que us endugueu la feina fora del lloc habitual de treball. Segons un estudi el 63% dels espanyols afegeixen de mitjana entre 5 i 20 hores cada setmana per “culpa” d’aquests dispositius.

Tenir un telèfon intel·ligent indica estar connectat 24 hores al dia, 7 dies de la setmana els 365 dies de l’any. Estant amb els amics, familiars, gimnàs, abans de l’entrenament, a classe, a les reunions, a la feina i abans d’anar a dormir mirem el nostre smartphone per actualitzar el Facebook, contestar els WhatsApps, fer-nos un selfie pel Snapchat o mirar el nostre timeline de Twitter.

El problema d’aquest succés és que pensem que som més productius i estem més a prop de la nostra gent, però, és tot el contrari. Gràcies a les noves tecnologies ens perdem les coses més interessants i desapercebudes de la vida, deixem de prestar atenció a la nostra família o amics, o també, no escoltem a la reunió i/o a classe.

Els experts indiquen que per gaudir del nostre temps d’oci deixem de mirar constantment el nostre mòbil i desconnectar-lo quan no el necessitem, és a dir, durant les nostres vacances o quan deixem de treballar.

La mínima de vegades que mira una persona el seu telèfon mòbil és de 150 al dia, segons una mitjana, i ho fem, el 40% per feina o estudis.

Un usuari de Youtube, Gary Turk, ha elaborat un vídeo anomenat “Look Up”, amb gairebé 50 mil milions de visites, on ens mostra molt explícitament el que hem comentat a les línies anteriors. Ens passa la vida mirant les pantalles i després diem que no ens succeeix res ni tenim temps. I per últim ens deixa una molt bona reflexió:

La tecnologia ens ajuda que ens agradi la vida o impedeix que gaudim d’ella?

Què en penseu vosaltres? Sou capaços de canviar i baixar aquest número de visites al vostre smartphone?
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: