Què és i com funciona IFTTT?

Compartir

“If This Then That” conegut popularment i abreujadament per IFTTT el qual podríem traduir-ho com “Fer Això Després d’allò” és un aplicació mòbil que serveix per automatitzar feines per estalviar temps.

IFTTT, amb l’eslogan “Put the Internet work for you” és a dir, fica l’Internet a treballar per tu, és una aplicació web i dels sistemes operatius iOS, que ara ha donat el salt a Android. És utilitzada per establir connexions entre les diferents aplicacions que tenim, és a dir, us n’expliquem un exemple per veure-ho més clarament: Si tinc un nou seguidor a Twitter jo el seguiré automàticament, es una de les moltes funcions que pot fer, o quan arribo a certa població o a cert barri s’activi automàticament el WiFi i s’apagui el so.

Gràcies a aquesta aplicació podem estalviar molt de temps o haver d’estar pendents de les nostres notificacions i, fins i tot, deixar d’agafar el nostre telèfon intel·ligent per realitzar qualsevol acció que fem diàriament cada cop que estem a casa per obrir el WiFi i desactivar el bloqueig de pantalla.

IFTTT

IFTTT utilitza receptes, s’han de cuinar les accions que volem que faci, i per cuinar-les, aquesta eina ens dóna una interfície molt clara i fàcil d’utilitzar. Així mateix, també podem compartir les nostres receptes com agafar receptes més utilitzades o del nostre company/a. Per crear aquestes receptes ens hem de dirigir a la seva pàgina web o des de l’aplicació mòbil. Un “inconvenient” que podem tenir es que ens hem de registrar al seu sistema i que és meny complet que Tasker (de pagament) el seu rival més directe.

Algunes de les cinc receptes més famoses i utilitzades són aquestes (us deixo l’enllaç de la recepta):

  • Quan em sona l’alarma fica el so al mòbil (recepta).
  • Plourà demà? Envia’m una notificació! (recepta).
  • Descarrega les fotos de Facebook les quals estic etiquetat (recepta).
  • Silencia el mòbil i obri la vibració quan estic a l’oficina (recepta).
  • Guarda les meves imatges d’Instagram a Dropbox (recepta).

Aquestes només són algunes de les receptes que hi ha per la xarxa i la seva pàgina web, n’hi ha moltes més i les que podeu arribar a crear vosaltres amb les vostres necessitats i un toc d’imaginació. Dos dels nostres redactors utilitzen IFTTT i estan molt contents. L’utilitzaràs? Creus que et fa falta o ja tens l’automatisme de fer-ho tu cada dia?

Per més informació podeu visitar la seva pàgina web, iTunes o descarregar-la del Play Store.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: