Què li passa al meu televisor? Guia per no perdre’s amb la resintonització de la TDT

Una antena de televisió. Imatge de Raffaele Esposito a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El COETTC publica una guia detallada i entenedora en la que explica els motius del canvi i com s’ha de gestionar.

Això d’haver de tocar l’antena cada pocs mesos per no sé què que han canviat, ja és com la cançó de l’enfadós” així resumia una veïna de la meva escala la seva opinió sobre què és el que s’ha de fer al llarg dels dos propers mesos, per què, i quins beneficis ens proporciona si n’hi ha. I una qüestió encara més important: ens costarà diners?

El Dividend Digital genera algunes preguntes que no són de difícil resposta, però que tampoc se n’ha fet una campanya de difusió adequada per explicar-les des de les instàncies governamentals.

És per això que el COETTC (Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya) ha publicat -de moment només disponible en castellà- una guia en la qual s’hi explica d’una manera àgil i il·lustrativa, les passes a seguir per tal de realitzar l’adaptació de l’antena depenent del tipus de vivenda i la resintonització de la TDT.

Aquesta guia, que es pot descarregar gratuitament des del lloc web del COETTC sota el títol “Guía rápida para la adaptación de los televisores al Dividendo Digital (Nueva resintonización TDT 2014)”, es dirigeix tant a usuaris finals com a administradors de finques, i busca donar resposta a tot un seguit de preguntes comunes.

Entre aquestes qüestions hi trobem, per exemple, una explicació a les adaptacions que s’han de fer segons el tipus de vivenda (antenes individuals o col·lectives), què passarà a partir de l’1 de gener del 2015, per què s’ha de fer aquest canvi, quin és el marc legal en el qual ens movem, i què hi ha en l’apartat econòmic sobre les subvencions.

En total, una quinzena de pàgines que ens informaran al detall dels perquès i els com d’un nou canvi que, esperem, aquest cop sigui ja el definitiu. Si no, de ben segur que hauré de donar la raó a la meva veïna perquè això ja serà ben bé “la cançó de l’enfadós”…

Imatge que il·lustra aquest article de Raffaele Esposito a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: